Локшина з білими грибами

Локшина з білими грибами
4.4
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • свіжі гриби - 0,5 кг
  • вершки - 300 мл
  • цибуля - 2 шт.
  • помідор - 1 шт.
  • тонка локшина - 0,5 ст.
  • сухе біле вино - 0,5 ст.
  • зубчик часнику
  • петрушка - 1 пучок
  • жменя сушених білих грибів
  • масло вершкове
  • олія оливкова
  • сіль та перець
  • грибний відвар

Рецепт приготування:

Ця страва сподобається всім. Простота його приготування та вишуканий смак подарують незабутні відчуття як дорослим, так і дітям.

  1. Цибуля чиститься від лушпиння і ріжеться кожна на вісім частин.
  2. Помідор промивається, в нього видаляється основа плодоніжки, він розрізається на чотири частини.
  3. У митий петрушки від стебел відокремлюються листочки.
  4. У каструлі розігрівається ложка вершкового масла, і на ньому обсмажується цибуля до прозорого стану.
  5. Потім додаються помідори, петрушка, сушені гриби і тушкуються разом пару хвилин. Після цього додають вино, вершки та грибний відвар. Відправляють соус кипіти на слабкому вогні, поки обсяг соусу не зменшиться наполовину.
  6. Білі гриби очищаються і ріжуться на шматочки. Часник очищається і обсмажується в сковорідці. Спочатку гриби смажаться на вершковому маслі, а потім окремо на оливковій олії до золотистого кольору. Сіль і перець додаються за смаком.
  7. Лапшу варять у солоній воді. Готовий раніше соус проціджують через сито і ще раз доводять до кипіння.
  8. Отриманий соус збивають віночком і додають до вареної лапші. Зверху кладуть обсмажені гриби.

Звісно, за бажанням, можна приготувати цю страву з більш доступними грибами, наприклад, із шампіньонами, але саме з білими грибами воно виходить найвишуканішим.