Локшина з білими грибами
Кухня
Інгредієнти:
- свіжі гриби - 0,5 кг
- вершки - 300 мл
- цибуля - 2 шт.
- помідор - 1 шт.
- тонка локшина - 0,5 ст.
- сухе біле вино - 0,5 ст.
- зубчик часнику
- петрушка - 1 пучок
- жменя сушених білих грибів
- масло вершкове
- олія оливкова
- сіль та перець
- грибний відвар
Рецепт приготування:
Ця страва сподобається всім. Простота його приготування та вишуканий смак подарують незабутні відчуття як дорослим, так і дітям.
- Цибуля чиститься від лушпиння і ріжеться кожна на вісім частин.
- Помідор промивається, в нього видаляється основа плодоніжки, він розрізається на чотири частини.
- У митий петрушки від стебел відокремлюються листочки.
- У каструлі розігрівається ложка вершкового масла, і на ньому обсмажується цибуля до прозорого стану.
- Потім додаються помідори, петрушка, сушені гриби і тушкуються разом пару хвилин. Після цього додають вино, вершки та грибний відвар. Відправляють соус кипіти на слабкому вогні, поки обсяг соусу не зменшиться наполовину.
- Білі гриби очищаються і ріжуться на шматочки. Часник очищається і обсмажується в сковорідці. Спочатку гриби смажаться на вершковому маслі, а потім окремо на оливковій олії до золотистого кольору. Сіль і перець додаються за смаком.
- Лапшу варять у солоній воді. Готовий раніше соус проціджують через сито і ще раз доводять до кипіння.
- Отриманий соус збивають віночком і додають до вареної лапші. Зверху кладуть обсмажені гриби.
Звісно, за бажанням, можна приготувати цю страву з більш доступними грибами, наприклад, із шампіньонами, але саме з білими грибами воно виходить найвишуканішим.