Марокканські тефтелі з баранини та кураги

Марокканські тефтелі з баранини та кураги
4.2
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 40 г будь-якої приправи для м'ясних страв
  • 460 г домашнього фаршу баранини
  • 75 г м'якої кураги
  • 2 гілки свіжої м'яти
  • 120 г кускусу
  • 1 сире яйце
  • 420 г консервованого нуту
  • 0,5 ч.л. гранульованого часнику
  • 4 ст.л. рафінованої рослинної олії
  • 1 ч.л. рубаної свіжої кінзи
  • 1 великий лимон
  • пластівці перцю чилі (за смаком)
  • мелене насіння коріандру (за смаком)

Рецепт приготування:

  1. Почніть з того, щоб замочити курагу в теплій воді. Після 15 хвилин добре промийте її та наріжте дрібними кубиками. Додайте курагу до баранячого фаршу.
  2. До цієї суміші додайте необхідну кількість приправ до м'яса та всі спеції за списком. Потім додайте до цієї суміші розбите сире яйце і рубану кінзу. Уважно та ретельно перемішайте усе це вологими руками.
  3. Сформуйте з отриманої м'ясної маси невеликі акуратні кульки і перекладіть їх в велику глибоку сковорідку. Обсмажуйте їх протягом 10 хвилин або до появи світло-коричневої скоринки.
  4. Поки баранячі тефтелі обсмажуються, приготуйте кускус за інструкцією на упаковці і додайте до нього підсушений консервований нут. Добре перемішайте готовий гарнір.
  5. Подавайте гарячі марокканські тефтелі з кускусом та нутом на великій тарілці. Прикрасьте їх свіжими листочками м'яти та лимонними часточками.

Цей східний рецепт принесе вам справжню гастрономічну радість. Спробуйте його і насолоджуйтеся багатим смаком і ароматом!