Марокканські тефтелі з баранини та кураги
Кухня
Інгредієнти:
- 40 г будь-якої приправи для м'ясних страв
- 460 г домашнього фаршу баранини
- 75 г м'якої кураги
- 2 гілки свіжої м'яти
- 120 г кускусу
- 1 сире яйце
- 420 г консервованого нуту
- 0,5 ч.л. гранульованого часнику
- 4 ст.л. рафінованої рослинної олії
- 1 ч.л. рубаної свіжої кінзи
- 1 великий лимон
- пластівці перцю чилі (за смаком)
- мелене насіння коріандру (за смаком)
Рецепт приготування:
- Почніть з того, щоб замочити курагу в теплій воді. Після 15 хвилин добре промийте її та наріжте дрібними кубиками. Додайте курагу до баранячого фаршу.
- До цієї суміші додайте необхідну кількість приправ до м'яса та всі спеції за списком. Потім додайте до цієї суміші розбите сире яйце і рубану кінзу. Уважно та ретельно перемішайте усе це вологими руками.
- Сформуйте з отриманої м'ясної маси невеликі акуратні кульки і перекладіть їх в велику глибоку сковорідку. Обсмажуйте їх протягом 10 хвилин або до появи світло-коричневої скоринки.
- Поки баранячі тефтелі обсмажуються, приготуйте кускус за інструкцією на упаковці і додайте до нього підсушений консервований нут. Добре перемішайте готовий гарнір.
- Подавайте гарячі марокканські тефтелі з кускусом та нутом на великій тарілці. Прикрасьте їх свіжими листочками м'яти та лимонними часточками.
Цей східний рецепт принесе вам справжню гастрономічну радість. Спробуйте його і насолоджуйтеся багатим смаком і ароматом!