Рецепт котлет з кальмарів

Рецепт котлет з кальмарів
3.4
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 тушки кальмара
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 50 мл молока
  • невеликий пучок петрушки
  • 4 ст. панірувальних сухарів (+ для паніровки)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кальмари розморозити, промити та обсушити, покласти в каструлю з киплячою підсоленою водою. Після повторного закипання відкинути кальмарів на друшляк, дати стекти воді та очистити їх від рожевої або червоної плівки (якщо заморожені кальмари були білого кольору, значить їх не потрібно чистити).
  2. Цибулю очистити і розрізати на кілька великих частин, пропустити разом із кальмарами через м'ясорубку. Панірувальні сухарі залити в невеликій ємності молоком і залишити на 5 хвилин. Зелень промити, обсушити та дрібно нарізати.
  3. Додати в рибний фарш сіль, перець за смаком, сире яйце, сухарі (молоко повністю злити), зелень і перемішати. Мокрими руками трохи відбити фарш, піднімаючи, а потім кидаючи його в миску (завдяки цій процедурі котлети будуть ніжнішими).
  4. На сковороду влити 50 мл рослинного масла і поставити на вогонь, в окрему тарілку всипати панірувальні сухарі для панування котлет (не обов'язково). Вологими руками сформувати з фаршу кілька котлет, по черзі обваляти їх у паніровці та викласти на сковороду з розігрітою олією.
  5. Смажити котлети з кальмарів на середньому вогні до рум'яності з обох боків. Перекласти готові котлети на тарілку, з фаршу, що залишився, сформувати ще кілька овальних котлет і обсмажити в олії до готовності. Подавати готові котлети до столу гарячими, особливо смачно із соусом Тартар. Смачного!

Кальмари є дуже корисними для здоров'я, оскільки вони містять велику кількість білка та інших поживних речовин. Регулярне вживання морепродуктів може зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та знизити рівень холестерину в крові.

Крім того, котлети з кальмарів можна готувати різними способами, додавати різні інгредієнти до фаршу та подавати з різними соусами. Наприклад, до фаршу можна додати різні овочі, такі як цибуля, морква або перець, щоб робити котлети більш ситними та смачними. Також, їх можна готувати на пару, щоб зберегти більше поживних речовин.