Руляда з курячого філе: оригінальний рецепт з яєчними млинцями

Руляда з курячого філе: оригінальний рецепт з яєчними млинцями
4.7
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середня курка
  • 3 яйця
  • 1 цибулина
  • половина моркви
  • 2 ст.л. молока
  • 3 зубчики часнику
  • кілька горошин перцю
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курку вимити, насухо витерти серветкою і розрізати вздовж черевця. Обережно зняти з курки шкіру, піддягаючи її ножем (намагайтеся не порвати при цьому шкіру). Очистити пласт із філе від кісток, накрити харчовою плівкою і злегка відбити кухонним молотком.
  2. Курячі кістки скласти в каструлю, залити 2-2,5 л води, поставити на вогонь і довести до кипіння. Після закипання додати в киплячий бульйон горошини перцю, лавровий лист, очищену і розрізану навпіл цибулину з очищеною морквою.
  3. Варити курячий бульйон до готовності близько 45 хвилин-1 години під кришкою на слабкому вогні. Зняти каструлю з вогню і залишити остигати. Тим часом яйця вбити в миску, додати сіль, перець, влити молоко і збовтати виделкою до однорідності.
  4. Сковорідку змастити олією і поставити на вогонь. На розігріту сковороду влити трохи яєчної суміші, рівномірно розподілити на дно і просмажити млинець до рум'яності з обох боків (на середньому вогні). Таким чином просмажити тонкі млинці з решти суміші.
  5. Часник очистити і дуже дрібно нарізати. Шкіру рівномірно викласти на стіл, покрити її відбитим філе. Натерти його сіллю, перцем і посипати подрібненим часником.
  6. На одну половину філе викласти яєчні млинці, щільно згорнути все в рулет, обернути його марлевою тканиною й обв'язати грубою ниткою. Курячий бульйон процідити через сито, повернути на вогонь і довести до кипіння.
  7. Опустити курячий рулет у киплячий бульйон і прикрити каструлю кришкою. Вариться руляда з курки близько години при слабкому кипінні бульйону. Потім вийняти рулет із каструлі, покласти на тарілку, зверху поставити тарілку або обробну дошку і поставити гніт близько 0,5-1 кг.
  8. Після повного охолодження зняти гніт, звільнити курячу руляду від ниток і марлі, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Руляда з курячого філе - це ідеальна закуска на будь-яку вечерю. Вона також стане головною стравою на святковому столі або чудовим варіантом для пікніка. Цей рецепт можна змінювати за власним бажанням, додавати інші спеції або овочі, які ви любите. Наприклад, можна додати свіжу зелень чи гриби до начинки рулета.