Пісний плов із грибами в мультиварці: рецепт зі смаком
Кухня
Інгредієнти:
- 700 мл чистої води
- 400 гр рису
- 400 гр печериць
- 2 цибулини
- 1 велика морква
- 5-6 зубчиків часнику
- спеції за смаком (зіра, куркума, барбарис, паприка, коріандр)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити і порізати великими кубиками, моркву очистити і порізати тонкою соломкою. Гриби потрібно ретельно вимити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Рис всипати в сито, гарненько промити під струменем холодної води і дати їй стекти.
- У мультиварку влити приблизно 3 ст.л. олії, встановити режим Випічка або Смаження на півгодини. Викласти в розігріту олію спочатку цибулю й обсмажувати її приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи.
- Потім додати в мультиварку моркву, перемішати і готувати ще 5 хвилин. Перекласти овочеву засмажку на окрему тарілку, в мультиварку з олією, що залишилася (за потреби можна додати олії, але не більше 1 ч.л.), скласти гриби.
- Обсмажувати печериці до звукового сигналу або до випаровування всієї рідини з мультиварки, періодично помішуючи. Додати в мультиварку до грибів овочеву засмажку, промитий рис, усі спеції, залити холодною водою і розмішати.
- Встановити режим Плов на 1 годину. За 15 хвилин до закінчення програми додати в плов очищені зубчики часнику і знову закрити кришку. Після звукового сигналу вимкніть мультиварку і залиште плов із грибами настоятися ще на 10-15 хвилин.
- Зняти кришку, розкласти готову страву по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Цей пісний плов з грибами можна подавати як самостійну основну страву або як супровід до м'яса. Цей рецепт дуже простий та швидкий у приготуванні, і він стане справжньою знахідкою для тих, хто хоче приготувати смачну та корисну пісну страву за мінімальний час. Насолоджуйтеся цим смачним і поживним пловом з грибами в мультиварці разом із вашою сім'єю та друзями.