Плов з куркою в мультиварці: простий та швидкий рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 500 гр курячого філе
- 250 гр сухого рису
- 1 цибулина
- 1 морква
- 7-8 печериць
- 2-3 головки часнику (по 6-10 зубчиків у кожній)
- невеликий пучок зелені
- куркума - за смаком
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Куряче філе промити і порізати кубиками невеликого розміру. Гриби ретельно вимити і порізати невеликими шматочками, цибулю почистити і порізати чверть кільцями, моркву почистити і натерти на крупній тертці або порізати тонкою соломкою.
- Рис всипати в сито і промити під струменем холодної води, залишити стікати. Головки часнику за необхідності промити. У чашу мультиварки влити 2-3 ст.л. олії і встановити режим Випічка або Смаження на півгодини.
- У розігріту олію всипати подрібнене філе й обсмажувати його 5 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати до нього цибулю, моркву, гриби, знову перемішати і готувати, періодично помішуючи, до закінчення програми.
- Після звукового сигналу додати в мультиварку рис, всипати близько пів-години ч. л. куркуми, посолити, поперчити, перемішати і залити доверху окропом (близько 600-700 мл води). Готувати плов із куркою в мультиварці в режимі Плов або Гречка близько 1 години.
- За 15 хвилин до закінчення програми встромити в рис головки часнику. Кріп промити та дрібно порізати. Після звукового сигналу додати в плов сіль, перець і спеції за смаком, посипати зеленню, накрити кришкою і залишити на 10-15 хвилин. Подавати плов до столу гарячим. Смачного!
Плов - це традиційна страва народів Середньої Азії, яка готується з м'ясом, рисом та овочами. Кожен регіон має свій варіант плову з унікальним смаком та складом інгредієнтів. Плов з куркою - це простий варіант страви, який можна легко приготувати вдома. Додавання куркуми дає плову приємний золотистий колір та особливий смак. Приправи можна вибирати за смаком, щоб надати страві більш насиченого смаку. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся смачним обідом разом зі своєю родиною та друзями.