Рулетики з баклажанів із сирною начинкою
Кухня
Інгредієнти:
- 1 великий або 2 невеликих баклажанів
- 200 г сиру
- 1 ч.л. гострої аджики або кілька горішків грецького горіха
- 1-2 ст.л. сметани
- 1-2 зубчики часнику
- невеликий пучок кропу
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Баклажани вимити, зрізати кінчики та нарізати овочі на тонкі й довгі смужки. Посипати з обох сторін сіллю і залишити на 15-20 хвилин.
- У той час, поки баклажани соляться, очистити та пропустити через часникодавку часник; кріп нарізати, горішки грецького горіха нарізати якомога дрібніше.
- Розтерти сир виделкою, додати кріп, часник, аджику, горішки, сметану, поперчити та додати сіль за смаком. Ретельно розтерти.
- На сковороді розігріти 1 ст.л. рослинної олії та поставити на вогонь. Баклажани промити та обсушити на рушнику або паперових серветках.
- Посмажити всі смужки баклажанів на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін. Перекласти обсмажені смужки на рушники, щоб видалити зайвий жир.
- На кінець кожної смужки баклажану покласти по 1 ч.л. сирної начинки та згорнути в рулетик. Закріпити кожен рулетик зубочисткою або шпажкою для канапе та перекласти закуску на тарілку.
- Рулетики з баклажанів з сирною начинкою можна подавати як теплими, так і повністю охолодженими. Це ідеальний вибір для будь-якої вечері, обіду, або для домашньої вечірки.
Цікаво знати, що баклажани містять велику кількість вітаміну С, калію та фолієвої кислоти. Вони також містять антиоксиданти, які сприяють здоров'ю серця та знижують ризик розвитку деяких видів раку. Тому ці рулетики не тільки смачні, але й корисні для здоров'я.
Також, якщо ви хочете зробити цю страву ще більш вишуканою, можете спробувати додати до сирної начинки інші інгредієнти, такі як нарізаний м'ясний фарш, кунжут або різні трави. Експериментуйте та насолоджуйтесь смаком цієї простої та в той же час смачної закуски!