Ікра з кабачків та гарбуза

Ікра з кабачків та гарбуза
4.2
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг гарбуза
  • 1 кг кабачків
  • 0,5 кг цибулі
  • 300 г томатної пасти
  • 250 г майонезу
  • 150 мл рослинної олії
  • 100 г цукру
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1-2 лаврових листа
  • 0,5 ч.л. молотого чорного перцю
  • 2-3 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Вимийте гарбуз та кабачки, видаліть шкірку та насіння (якщо кабачки молоді - можна не видаляти). Очистіть цибулю від  лушпиння.
  2. Пропустіть гарбуз разом з кабачками та цибулею через м'ясорубку та помістіть все у глибоку каструлю. Додайте томатну пасту, майонез та рослинну олію, перемішайте і поставте каструлю на вогонь.
  3. Варіть ікру, періодично помішуючи, при слабкому кипінні протягом години. Часник очистіть та дрібно наріжте, додайте до киплячої ікри разом з сіллю, перцем та цукром, перемішайте.
  4. Продовжуйте варити ікру з кабачків та гарбуза ще одну годину, періодично помішуючи. За півгодини до готовності додайте до киплячої ікри лавровий лист.
  5. Для зберігання цієї ікри на зиму потрібно під кінець варки простерилізувати банки (будь-яким зручним способом), та прокіп'ятити бляшані кришки протягом 10 хвилин.
  6. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою та залиште до повного охолодження. Потім вийміть лавровий лист та перелийте вміст каструлі в чисті банки або контейнери, що підходять за розміром. Герметично закрийте їх кришками та приберіть у холодильник на зберігання.
  7. Для консервації ікри на зиму готову ікру зніміть з вогню, розлийте по стерильних сухих банках, закатайте кришками, переверніть догори дном та огорніть теплою ковдрою. Після повного охолодження банок (через 6-10 годин) їх можна перевернути та прибрати в прохолодне та темне приміщення.

Ця ікра може служити чудовим доповненням до будь-якого столу, а також бути використана як начинка для сендвічів або закусок. Більш того, вона містить багато вітамінів та корисних мінералів, таких як калій, магній, вітаміни С та Е, що робить її ідеальним додатком до здорового харчування. Спробуйте приготувати цю ікру з кабачків та гарбуза вдома і насолоджуйтеся її ніжним смаком та поживними властивостями.