Пиріг з абрикосовим повидлом

Пиріг з абрикосовим повидлом
3.8
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 мл дистильованої води
  • 1 склянка борошна
  • 1 пакетик закваски
  • 4 шт. жовтки
  • 0,5 склянки йогурту
  • 6 ст.л. цукру
  • 6 ст.л. рослинного масла
  • 6 ст.л. повидла
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 1 ч.л. соди
  • 1 пакетик ваніліну
  • 1 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. У глибоку миску виливаємо йогурт, додаємо соду, сіль, цукор та ванілін. Все збиваємо віночком.
  2. Додаємо масло, жовтки та просіяне борошно. Ретельно перемішуємо.
  3. У велику силіконову форму діаметром 20 см і висотою 5 см викладаємо половину борошняної суміші.
  4. Рівномірно розподіляємо повидло поверх суміші.
  5. Накриваємо другою половиною борошняної суміші.
  6. Розігріваємо духовку до 180°C, випікаємо протягом 40 хвилин.
  7. Перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою, або зубочисткою. Виймаємо форму з пирогом із духовки, охолоджуємо у формі.
  8. Обережно перекладаємо на велику тарілку.
  9. Верхівку та боки пирога прикрашаємо цукровою пудрою.

Додатково:

  • Щоб пиріг був ще більш ароматним, можна додати в тісто трохи цедри лимона або апельсина.
  • Як альтернативу цукровій пудрі, пиріг можна прикрасити фруктовим сиропом або свіжими ягодами на вершині. Це не тільки додасть яскравий вигляд, але й збагатить смак.
  • Для додаткової текстури, можна посипати поверхню пирога подрібненими горіхами або кокосовою стружкою перед випіканням.
  • Листя м'яти або невеликі квіточки їстівних квітів також можуть стати оригінальним декором для вашого пирога.

Цей пиріг – ідеальний варіант для сімейних чаювань або дружніх зустрічей. Легкість приготування та чудовий смак зроблять його улюбленою стравою у вашому домі.