Рулет із лаваша з корейською морквою
Кухня
Інгредієнти:
- 350-400 гр майонезу
- 300 гр корейської морквини
- 200 гр твердого сиру
- пучок листя салату (або 100 гр пекінської капусти)
- 3 середніх огірки
- 3 тонких лаваша
- 4 ст.л. кетчупу
- пучок свіжого кропу
- 2 ч.л. гірчиці
- 2 ч.л. меду
- чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- У мисці з'єднати майонез, гірчицю, мед, кетчуп і чорний мелений перець за смаком. Ретельно розмішати все до однорідного кольору виделкою або вінчиком. Соус для рулету з лаваша з корейською морквою готовий.
- Листя салату промити і порвати на дрібні шматочки. Пекінську капусту нашаткувати. Огірки вимити і порізати дрібною соломкою (можна натерти їх на спеціальній тертці для корейської морквини). Сир натерти на дрібній тертці. Кріп промити, обсушити і нашаткувати.
- Якщо корейська морквина занадто довга - порізати її вдвічі. Стіл застелити харчовою плівкою і викласти на неї лаваш. Рівномірно посипати його тертим сиром. Зверху покласти другий лаваш, змастити його половиною соусу і посипати подрібненим салатом із кропом.
- Покласти третій лаваш, змастити соусом, що залишився, покрити огірками і корейською морквою. Загорнути з лаваша з огірками і корейською морквою рулет, обернути його харчовою плівкою і відправити в холодильник.
- Рулет із лаваша з корейською морквою має просочитися в холодильнику не менше 4-6 годин. Через зазначений час вийняти готовий рулет з овочами з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Корейська кухня славиться своїми вишуканими поєднаннями смаків і витонченими прикрасами на столі. Корейські страви є важливою частиною культурної спадщини країни, а їхні рецепти передаються з покоління в покоління. Рулет із лаваша з корейською морквою - це одна з найпопулярніших страв, яка завжди здивує своїм неперевершеним смаком і простотою приготування. Спробуйте цей чудовий рецепт і додайте трохи корейського колориту у свої кулінарні творіння!