Рубаний біфштекс

Рубаний біфштекс
4.8
(15)
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г яловичої вирізки
  • 1 цибулина (за бажанням)
  • 10 г вершкового масла
  • сіль та чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Для рубаного біфштексу обирайте високоякісну яловичину, позбавлену жиру та прожилок. Яловичину ретельно промийте, обсушіть і наріжте на смужки. Потім кожну смужку наріжте дрібненько ножем у кубики.
  2. Якщо м'ясо дещо жорстке або має багато жилок, ви можете пропустити його через м'ясорубку з великими отворами.
  3. Якщо ви вирішили додати цибулю, очистіть її та дуже дрібно наріжте.
  4. Помістіть нарізане м'ясо або фарш у миску, поперчіть, посоліть і добре перемішайте. М'ясо потрібно кілька хвилин вимішувати руками, щоб воно стало клейким.
  5. Додайте подрібнену цибулю (за бажанням) і ще раз перемішайте. Тепер вам потрібно вчинити обов'язкову дію: кидати м'ясо об дно миски. Зберіть фарш (або м'ясо) у грудку та декілька разів вдарте об дно миски з відстані приблизно 20-30 см, поки м'ясо не стане липким і не об'єднається в одну щільну грудку.
  6. Розділіть м'ясо на 2 або 3 біфштекси, покладіть їх на розігріту сковороду з вершковим маслом. Найкраще використовувати сковороду з рельєфною поверхнею. Зменшіть вогонь з максимального до середнього і смажте рубані біфштекси 2-3 хвилини з обох сторін.
  7. Подавайте рубані біфштекси з яловичиною до столу гарячими, поклавши на кожен біфштекс трохи вершкового масла.

Рубаний біфштекс - це надзвичайно смачна страва, яка завжди справляє враження на гостей. Експериментуйте зі смаками та насолоджуйтесь найкращими гастрономічними стравами!