Рецепт холодного борщу з маринованим буряком
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 л кефіру
- 0,5 кг маринованого буряка
- 5 яєць
- 2 огірки
- кілька гілочок кропу та зеленої цибулі
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Маринований буряк натерти на великій тертці або порізати дуже дрібною соломкою. Огірки вимити і порізати соломкою. Яйця скласти в каструлю, залити великою кількістю холодної води і поставити на вогонь.
- Варити яйця після закипання близько 10 хвилин при слабкому кипінні. Злити окріп, залити яйця холодною водою і залишити до повного охолодження. Очистити їх від шкаралупи та порізати невеликими кубиками однакового розміру. Зелень промити й дуже дрібно нарізати ножем.
- Змішати в каструлі тертий маринований буряк, свіжі огірки, зелень, варені яйця. Влити в каструлю з усіма іншими інгредієнтами кефір, розмішати і відправити на годину-півтори в холодильник.
- Розлити холодний борщ із маринованим буряком по тарілках і відразу ж подавати до столу. Смачного!
Один з головних секретів цього рецепту - маринований буряк. Його насичений, солодкуватий смак додає пікантної нотки до борщу, а також відмінно підходить до літніх страв завдяки своєму освіжаючому ефекту.
Якщо ви не маєте маринованого буряку, його можна легко замінити свіжим, додавши в борщ додатково 2-3 столові ложки оцту та трохи цукру, щоб створити характерний смак.