Рецепт холодного борщу з маринованим буряком

Рецепт холодного борщу з маринованим буряком
4.3
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л кефіру
  • 0,5 кг маринованого буряка
  • 5 яєць
  • 2 огірки
  • кілька гілочок кропу та зеленої цибулі
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Маринований буряк натерти на великій тертці або порізати дуже дрібною соломкою. Огірки вимити і порізати соломкою. Яйця скласти в каструлю, залити великою кількістю холодної води і поставити на вогонь. 
  2. Варити яйця після закипання близько 10 хвилин при слабкому кипінні. Злити окріп, залити яйця холодною водою і залишити до повного охолодження. Очистити їх від шкаралупи та порізати невеликими кубиками однакового розміру. Зелень промити й дуже дрібно нарізати ножем.
  3. Змішати в каструлі тертий маринований буряк, свіжі огірки, зелень, варені яйця. Влити в каструлю з усіма іншими інгредієнтами кефір, розмішати і відправити на годину-півтори в холодильник.
  4. Розлити холодний борщ із маринованим буряком по тарілках і відразу ж подавати до столу. Смачного!

Один з головних секретів цього рецепту - маринований буряк. Його насичений, солодкуватий смак додає пікантної нотки до борщу, а також відмінно підходить до літніх страв завдяки своєму освіжаючому ефекту.

Якщо ви не маєте маринованого буряку, його можна легко замінити свіжим, додавши в борщ додатково 2-3 столові ложки оцту та трохи цукру, щоб створити характерний смак.