Кролик у білому вині

Кролик у білому вині
4.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 тушка кролика
  • 2 стебла селери
  • 1 цибулина
  • 1 яблуко
  • 1 морква
  • 150 мл білого сухого вина
  • 100 г борошна
  • 100 г грудинки (бекону)
  • невеликий пучок тим'яну
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Нарізати бекон тонкими скибочками та покласти на суху сковорідку. Розігріти на середньому або слабкому вогні та смажити до того моменту, поки з бекону витопиться більшість жиру.
  2. В невеликій мисочці змішати борошно з сіллю та перцем. Добре промити кроля, просушити його, розрізати на середні шматочки. Покласти підсмажений бекон на паперового рушника, щоб він охолонув.
  3. Обваляти кожен шматок кроля в борошні, покласти на сковорідку з витопленим жиром (за необхідності можна додати 1-2 ст. л. рослинної олії). Смажити м'ясо з усіх сторін до легкого золотистого кольору на сильному вогні.
  4. Перекласти смаженого кроля на окрему тарілку або в миску, накрити м'ясо кришкою. Часник очистити і розрізати кожен зубчик навпіл або на 2-3 частини. Очистити цибулю, порізати її на чвертинки, моркву очистити та нарізати разом зі стеблами селери соломкою, кубиками або кільцями.
  5. Додати всі овочі на сковорідку, за необхідності додати ще ложку олії. Смажити на середньому вогні, помішуючи лопаткою, протягом близько 5 хвилин. За цей час очистити яблуко від шкірки та серцевини, нарізати м'яку частину кубиками.
  6. Додати нарізане яблуко до овочевого смаження та готувати ще 1-2 хвилини. Переложити до овочів кроля, бекон, гілочки тим'яну. Долити вино. Тушити кроля в білому вині з овочами майже до повного випаровування рідини. Періодично помішувати лопаткою.
  7. Накрити сковорідку кришкою, зняти з вогню й залишити принаймні на 10-15 хвилин настоятися. Розкласти кроля з винним соусом та овочевим гарніром по тарілках. Подається гарячим. Смачного!

Цікавий факт:

М'ясо кролика багате білком та вітамінами групи B. Воно має низький вміст жирів та є чудовим джерелом заліза та магнію. Крім того, тушковані страви допомагають зберегти соковитість м'яса, надають м'ясу насичений смак. Змінюйте цей рецепт, додавайте ваші улюблені овочі та спеції, насолоджуйтесь неперевершеним смаком цієї страви!