Фрикасе з індички

Фрикасе з індички
4.3
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 г філе індички
  • 250 г замороженого або свіжого зеленого горошку (за бажанням)
  • 250 мл овочевого або курячого бульйону
  • 120 мл класичного йогурту (без наповнювачів та домішок)
  • 3 моркви
  • 1 цибулина
  • 1 болгарський перець
  • невеликий пучок петрушки
  • 1 ст.л. борошна
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте філе індички, обсушіть його. Наріжте на середні шматочки. Очистіть цибулю та часник, дрібно наріжте. Просмажте їх на сковороді з 3 ст. л. рослинної олії на малому вогні до золотистого кольору.
  2. Обваляйте філе в суміші борошна з невеликою кількістю солі та перцю. Перекладіть м'ясо в паніровці на сковороду до цибулі з часником, збільшіть вогонь до середнього та смажте все разом, помішуючи лопаткою, приблизно 15 хвилин. Якщо м'ясо починає сильно прилипати до дна, можна додати трохи олії або бульйону.
  3. У той час очистіть та наріжте моркву дрібними кубиками, промийте та підсушіть свіжий горошок (заморожений можна не розморожувати). Додайте моркву з горошком до сковороди, влийте половину бульйону та перемішайте.
  4. Знизьте вогонь, накрийте сковороду кришкою. Тушкуйте індичку з овочами приблизно 10 хвилин. Час від часу помішуйте фрикасе лопаткою. Потім додайте порізаний соломкою або кубиками болгарський перець та готуйте ще 5 хвилин на малому вогні під кришкою.
  5. Бульйон, що залишився, змішайте з йогуртом, додайте його до сковороди, перемішайте. Доведіть до кипіння та тушкуйте ще 1-2 хвилини. Промийте петрушку та дрібно наріжте, посипте готову страву, додайте сіль та перець за смаком.
  6. Зніміть сковороду з вогню і накрийте її кришкою, залиште настоятися приблизно 15 хвилин. Зніміть кришку, розкладіть фрикасе з індички по тарілках та подавайте до столу. Смачного!

Доповнення:

  • Філе індички можна замінити на філе курки або інших птахів за вашим смаком.
  • Якщо ви бажаєте зробити страву більш густою, можна додати більше борошна або зменшити кількість бульйону.
  • Фрикасе чудово підходить як гарнір до вареної або смаженої картоплі.
  • Для насичення смаку можна додати до фрикасе трохи соєвого соусу або кетчупу.
  • При подачі на стіл можна прикрасити страву свіжою зеленню, такою як кроп або базилік.