Ліниві голубці "Як у дитячому садку"

Ліниві голубці "Як у дитячому садку"
4.1
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг білокачанної капусти
  • 0,5 кг м'яса (нежирна свинина)
  • 500 мл овочевого або курячого бульйону
  • 2 цибулини
  • 100-150 г рису
  • 1 морква
  • 50 г панірувальних сухарів
  • 4 ст.л. томатної пасти
  • 3 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. борошна
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. М'ясо промити, обсушити, нарізати на великі шматочки та пропустити через м'ясорубку. Капусту нарізати на невеликі шматочки, одну цибулину очистити та нарізати крупно.
  2. Знову пропустити фарш через м'ясорубку разом з капустою та цибулею. Рис промити та опустити в киплячу підсолену воду (приблизно 0,5 л). Варити рис до напівготовності, приблизно 15 хвилин.
  3. Потім злити його на друшляк, добре промити під струмом прохолодної води. Дати воді повністю стекти та перекласти рис до фаршу з капустою та цибулею. Додати трохи солі та перцю до маси, добре все перемішати.
  4. Сформувати з отриманого фаршу круглі котлети та обсипати їх панірувальними сухарями. Очистити цибулю, нарізати її дрібними кубиками, моркву очистити і натерти на крупній тертці.
  5. Форму для випікання змастити рослинною олією, рівномірно покрити дно подрібненими цибулею та морквою. Покласти сверху "ліниві голубці" та відправити їх на 15 хвилин у попередньо розігріту до 200 °C духовку.
  6. Сметану змішати з томатною пастою, розбавити все овочевим або курячим бульйоном. Дістати голубці з духовки та залити їх томатно-сметанним соусом. Запікати страву ще 45-50 хвилин до готовності при тій же температурі.
  7. Вийняти форму з духовки та залишити страву остигати принаймні 15 хвилин. Розкласти "ліниві голубці" по тарілках, прикрасити сметаною або свіжою зеленню. Смачного!

Цікавий факт:

"Ліниві голубці" виникли як спосіб спростування традиційного рецепту готування голубців, де необхідно загортати фарш у капустяні листочки. Таким чином, "ліниві голубці" виявилися чудовим альтернативним варіантом страви, який зберігає всю смакову гаму класичних голубців, але готується набагато швидше й простіше.