Ліниві голубці "Як у дитячому садку"
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг білокачанної капусти
- 0,5 кг м'яса (нежирна свинина)
- 500 мл овочевого або курячого бульйону
- 2 цибулини
- 100-150 г рису
- 1 морква
- 50 г панірувальних сухарів
- 4 ст.л. томатної пасти
- 3 ст.л. сметани
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. борошна
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- М'ясо промити, обсушити, нарізати на великі шматочки та пропустити через м'ясорубку. Капусту нарізати на невеликі шматочки, одну цибулину очистити та нарізати крупно.
- Знову пропустити фарш через м'ясорубку разом з капустою та цибулею. Рис промити та опустити в киплячу підсолену воду (приблизно 0,5 л). Варити рис до напівготовності, приблизно 15 хвилин.
- Потім злити його на друшляк, добре промити під струмом прохолодної води. Дати воді повністю стекти та перекласти рис до фаршу з капустою та цибулею. Додати трохи солі та перцю до маси, добре все перемішати.
- Сформувати з отриманого фаршу круглі котлети та обсипати їх панірувальними сухарями. Очистити цибулю, нарізати її дрібними кубиками, моркву очистити і натерти на крупній тертці.
- Форму для випікання змастити рослинною олією, рівномірно покрити дно подрібненими цибулею та морквою. Покласти сверху "ліниві голубці" та відправити їх на 15 хвилин у попередньо розігріту до 200 °C духовку.
- Сметану змішати з томатною пастою, розбавити все овочевим або курячим бульйоном. Дістати голубці з духовки та залити їх томатно-сметанним соусом. Запікати страву ще 45-50 хвилин до готовності при тій же температурі.
- Вийняти форму з духовки та залишити страву остигати принаймні 15 хвилин. Розкласти "ліниві голубці" по тарілках, прикрасити сметаною або свіжою зеленню. Смачного!
Цікавий факт:
"Ліниві голубці" виникли як спосіб спростування традиційного рецепту готування голубців, де необхідно загортати фарш у капустяні листочки. Таким чином, "ліниві голубці" виявилися чудовим альтернативним варіантом страви, який зберігає всю смакову гаму класичних голубців, але готується набагато швидше й простіше.