Рогаліки з горіховою начинкою

Рогаліки з горіховою начинкою
4.2
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошна
  • ¾ склянки цукру (0,5 склянки у тісто, решту - у начинку)
  • 150 г вершкового масла
  • 1-2 яйця
  • 100 мл сметани
  • 1/3 ч.л. лимонного соку
  • 1/3 ч.л. соди
  • грецькі горіхи
  • 100 г шоколаду

Рецепт приготування:

  1. У глибокій ємності змішуємо сметану, масло, цукор та яйця. Додаємо половину вказаної кількості борошна. Перемішуємо, ретельно розтираємо, щоб не було грудочок.
  2. Додаємо соду, гашену соком лимона. Ще раз добре перемішуємо.
  3. Висипаємо все борошно. Замішуємо тісто. Ділимо його на 4 частини.
  4. Горіхи засипаємо в чашу блендера, подрібнюємо їх у крихту і змішуємо з залишком цукру.
  5. Кожен шматок тіста окремо розкачуємо в коло, товщиною до 0,5 см. Розрізаємо його на вісім смужок.
  6. Чайною ложкою кладемо начинку. Потім загортаємо у рогалики.
  7. Поверхню листа застилаємо пекарським папером. Викладаємо вироби на невеликій відстані один від одного.
  8. Ставимо в попередньо розігріту духовку при температурі 200 градусів на 20 хвилин.

Увага:

Готові рогаліки не потребують охолодження. Перед подачею, за бажанням, можна полити їх розтопленим шоколадом, фруктовим сиропом, або посипати какао-порошком. Прикрашаємо горіхами.

Додатково:

  • Цей рецепт ідеально підходить для тих, хто любить поєднання хрустких горіхів і ніжного шоколаду. Рогаліки можна зробити ще більш особливими, додавши у начинку крихту печива або навіть мармелад.
  • Також цікавим варіантом буде використання різних видів горіхів або додавання спецій, таких як кориця чи мускатний горіх, для надання особливого аромату. Це робить рогаліки не тільки смачними, але й візуально привабливими.
  • Ще один чудовий спосіб експериментувати з цим рецептом - додати у тісто курагу або родзинки. Це додасть додаткової солодкості і текстури.
  • На закінчення, ці рогаліки можуть стати не тільки чудовим десертом, але й оригінальним подарунком для друзів чи родичів на свята або особливі випадки. Упаковані у гарний подарунковий пакет або коробку, вони здивують і порадують кожного.
  • Таким чином, простий у приготуванні рецепт трансформується в універсальний кулінарний шедевр, який здатен задовольнити різноманітні смаки і вподобання.