Хек, запечений у духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 рибина (приблизно 500 г)
- 50-60 г вершкового масла
- половина лимону
- декілька гілок кропу
- 1 ст.л. рослинного масла
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Перед приготуванням хека правильно розморозьте його: покладіть у прямокутну форму, накрийте харчовою плівкою або фольгою і залиште на ніч (або на весь день) у холодильнику. Після 10-14 годин вийміть рибу з холодильника і дайте їй прогрітися до кімнатної температури.
- Очистіть хека від луски, видаліть внутрішності та плавці, розріжте рибу вздовж живота і виверніть її. Обережно підтягніть ножем і вийміть хребет.
- На одну сторону риби викладіть кубики заздалегідь підготовленого вершкового масла з кропом (або просто викладіть тонкі пластинки масла, які щільно посипте кропом). Посоліть і поперчіть хека за смаком, можна також посипати його улюбленою приправою.
- Половину лимону наріжте тонкими кільцями і викладіть зверху риби.
- Накрийте начинку другою половиною тушки, змастіть тонким шаром рослинного масла і загорніть хека в фольгу (не дуже щільно).
- Запікайте хека в духовці приблизно 45 хвилин при 180°C. Вийміть лист, залиште хека в фользі на 10-15 хвилин, щоб він просочився ароматами.
- Поріжте запеченого хека порційними шматочками і подавайте до столу гарячим. Смачного!
Цікаво:
Хек - це риба, багата білком і незамінними жирними кислотами, корисними для здоров'я мозку та серця. Спробуйте цей рецепт для покращення своєї рибної дієти і отримання незабутнього смаку.