Вареники з сиром на кефірі

Кухня
Інгредієнти:
Тісто на кефірі для вареників:
- 350-400 г борошна
- 250 мл кефіру
- 1 яйце
- 1 ч.л. цукру
- 1/3 ч.л. соди
- щіпка солі
Сирна начинка для вареників:
- 300 г сиру
- 1 жовток
- 2 ст.л. цукру
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- У мисці змішайте яйце з сіллю та цукром, розмішайте виделкою або міксером. Додайте кефір, соду, добре перемішайте. Залиште на 5-7 хвилин.
- Додайте необхідну кількість борошна до кефірної суміші і замісіть густе тісто, яке не липне до рук. Відбийте тісто об миску або стіл не менше 10 разів, щоб зробити його більш ніжним.
- Накрийте тісто рушником, мискою або харчовою плівкою та залиште на 15 хвилин. Тим часом підготуйте начинку для вареників. Протріть сир через сито або добре розітріть його виделкою.
- Додайте до сиру жовток, цукор та сіль, ретельно перемішайте. Розділіть тісто на 2 або 3 частини, по черзі розкатайте кожну з них в смужку, наріжте на невеликі шматочки.
- Кожний шматочок тіста злегка розтягніть пальцями до товщини близько 3 мм. У центр кожного кружечка тіста покладіть трохи начинки. Зліпіть вареники, затискаючи краї тіста так, щоб начинка опинилась всередині. На цьому етапі можна заморозити вироби для майбутнього використання.
- У каструлі доведіть до кипіння підсолену воду, опустіть в неї вареники з сиром та помішуйте ложкою до закипання. Після початку кипіння варіть вареники на кефірі протягом 2-3 хвилин. Перекладіть готові вареники з сиром шумівкою на тарілку та подавайте до столу гарячими. Смачного!
Зацікавлені вареники з сиром на кефірному тісті - це традиційна українська страва, яка завжди радує смаком і ароматом. Вареники можна сервірувати зі сметаною або з медом, щоб надати їм ще більш насичений смак. Спробуйте цей рецепт у своїй кулінарній практиці та насолоджуйтесь найсмачнішими варениками з сиром!