Вареники з сиром на кефірі

Вареники з сиром на кефірі
4.7
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто на кефірі для вареників:

  • 350-400 г борошна
  • 250 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. цукру
  • 1/3 ч.л. соди
  • щіпка солі

Сирна начинка для вареників:

  • 300 г сиру
  • 1 жовток
  • 2 ст.л. цукру
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. У мисці змішайте яйце з сіллю та цукром, розмішайте виделкою або міксером. Додайте кефір, соду, добре перемішайте. Залиште на 5-7 хвилин.
  2. Додайте необхідну кількість борошна до кефірної суміші і замісіть густе тісто, яке не липне до рук. Відбийте тісто об миску або стіл не менше 10 разів, щоб зробити його більш ніжним.
  3. Накрийте тісто рушником, мискою або харчовою плівкою та залиште на 15 хвилин. Тим часом підготуйте начинку для вареників. Протріть сир через сито або добре розітріть його виделкою.
  4. Додайте до сиру жовток, цукор та сіль, ретельно перемішайте. Розділіть тісто на 2 або 3 частини, по черзі розкатайте кожну з них в смужку, наріжте на невеликі шматочки.
  5. Кожний шматочок тіста злегка розтягніть пальцями до товщини близько 3 мм. У центр кожного кружечка тіста покладіть трохи начинки. Зліпіть вареники, затискаючи краї тіста так, щоб начинка опинилась всередині. На цьому етапі можна заморозити вироби для майбутнього використання.
  6. У каструлі доведіть до кипіння підсолену воду, опустіть в неї вареники з сиром та помішуйте ложкою до закипання. Після початку кипіння варіть вареники на кефірі протягом 2-3 хвилин. Перекладіть готові вареники з сиром шумівкою на тарілку та подавайте до столу гарячими. Смачного!

Зацікавлені вареники з сиром на кефірному тісті - це традиційна українська страва, яка завжди радує смаком і ароматом. Вареники можна сервірувати зі сметаною або з медом, щоб надати їм ще більш насичений смак. Спробуйте цей рецепт у своїй кулінарній практиці та насолоджуйтесь найсмачнішими варениками з сиром!