Рецепт: Запіканка з рибного фаршу

Рецепт: Запіканка з рибного фаршу
3.9
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 300 гр рибного фаршу
  • 1 велика цибулина
  • 1 морква
  • 50 гр сметани будь-якої жирності
  • кілька гілочок зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити 1 ч.л. рослинної олії. Картоплю очистити та натерти на тертці. Викласти половину тертої картоплі на дно форми, посолити й поперчити. Моркву очистити й натерти на дрібній тертці. Цибулю очистити і дуже дрібно порізати.
  2. Зелень промити промити, обсушити і подрібнити. У мисці з'єднати рибний фарш, цибулю, моркву і зелень, ретельно перемішати. Викласти рибну начинку поверх нижнього шару тертої картоплі та покрити її картоплею, що залишилася.
  3. Змастити поверхню запіканки сметаною, посипати подрібненою зеленню і відправити в розігріту духовку. Готувати запіканку з рибного фаршу приблизно півгодини. Потім зменшити температуру до 140/160С і продовжувати випікати запіканку до готовності (близько 15 хвилин).
  4. Вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Запіканка з рибного фаршу готова, нарізати її порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Риба є джерелом багатьох корисних речовин, таких як омега-3 жирні кислоти, які сприяють здоров'ю серця і мозку. Включення рибних страв у ваш раціон може поліпшити загальний стан організму і зміцнити імунну систему.