Рецепт: Запіканка з рибного фаршу
Кухня
Інгредієнти:
- 4 картоплини
- 300 гр рибного фаршу
- 1 велика цибулина
- 1 морква
- 50 гр сметани будь-якої жирності
- кілька гілочок зелені
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити 1 ч.л. рослинної олії. Картоплю очистити та натерти на тертці. Викласти половину тертої картоплі на дно форми, посолити й поперчити. Моркву очистити й натерти на дрібній тертці. Цибулю очистити і дуже дрібно порізати.
- Зелень промити промити, обсушити і подрібнити. У мисці з'єднати рибний фарш, цибулю, моркву і зелень, ретельно перемішати. Викласти рибну начинку поверх нижнього шару тертої картоплі та покрити її картоплею, що залишилася.
- Змастити поверхню запіканки сметаною, посипати подрібненою зеленню і відправити в розігріту духовку. Готувати запіканку з рибного фаршу приблизно півгодини. Потім зменшити температуру до 140/160С і продовжувати випікати запіканку до готовності (близько 15 хвилин).
- Вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Запіканка з рибного фаршу готова, нарізати її порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Риба є джерелом багатьох корисних речовин, таких як омега-3 жирні кислоти, які сприяють здоров'ю серця і мозку. Включення рибних страв у ваш раціон може поліпшити загальний стан організму і зміцнити імунну систему.