Легка та швидка картопляна запіканка з помідорами та сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 0,5 кг помідор
- 250 гр твердого сиру
- 1 яйце
- 5 ст.л. молока
- 50 гр бринзи
- кілька гілочок зелені
- 1 ст.л. вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю очистити від шкірки та вимити. Нарізати очищену картоплю тонкими круглими скибочками близько 0,5 см завтовшки. Помідори вимити і порізати тонкими півкільцями. Твердий сир порізати дрібними кубиками. Розігріти духовку до 200С, форму для запікання змастити шматочком вершкового масла.
- Викласти картоплю в один шар за принципом "луски" або "доміно", укладаючи скибочки одна на одну. Трохи посолити і поперчити. Потім викласти скибочки помідорів, посолити і поперчити. Зверху посипати кубиками твердого сиру.
- Знову викласти картопляний шар, потім - помідори та сир. Таким чином викласти всі інші інгредієнти, при цьому кожен шар картоплі і помідорів солити і перчити за смаком.
- У невеликій ємності з'єднати сире яйце з молоком, сіллю і перцем. Збити суміш вінчиком або виделкою до однорідності. Рівномірно залити яєчною рідиною картопляну запіканку і відправити її в розігріту духову шафу.
- Готується картопляна запіканка з помідорами близько 45-50 хвилин. За 5 хвилин до готовності промити та подрібнити зелень. Бринзу натерти на крупній тертці та змішати із зеленню. Вийняти форму, засипати поверхню сумішшю сиру із зеленню і накрити кришкою/фольгою на 5 хвилин.
- Після цього зняти кришку і залишити запіканку остигати ще на кілька хвилин. Нарізати запіканку з помідорами та сиром порційними шматочками і подавати до столу гарячою. Смачного!
Картопляна запіканка - це чудовий варіант для обіднього або вечірнього столу. Вона поєднує ніжність картоплі, свіжість помідорів і пікантний смак твердого сиру. Аромат запаху, що поширюється під час приготування, надихатиме вас на подорож у світ нових смакових відкриттів.