Рецепт: Запіканка з броколі
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр броколі
- 4 яйця
- 150 гр твердого сиру
- 120 мл молока
- 3 ст.л. вершків 30% (можна замінити жирною сметаною)
- 3 ст.л. борошна
- 1 ст.л. гірчиці
- пів ч.л. меленого мускатного горіха
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Броколі промити, розділити на суцвіття. У каструлі закип'ятити воду, підсолити її й опустити туди капусту. Варити броколі 5 хвилин за слабкого кипіння. Потім відкинути на друшляк, дати стекти зайвій воді.
- Відразу ж після цього опустити броколі в каструлю з холодною водою і залишити на кілька секунд. Знову відкинути броколі на друшляк і дати стекти воді. Духовку розігріти до 200С, форму для запікання змастити півч.л. рослинної олії.
- Яйця вбити в миску і збити вінчиком або виделкою до повної однорідності. Не перестаючи збивати яйця, влити тонкою цівкою молоко і вершки. Додати гірчицю, знову збити.
- Борошно просіяти через сито до яєчної рідини і розмішати. Додати сіль, перець і мелений мускатний горіх за смаком, перемішати. Сир натерти на тертці й додати більшу половину до тіста, перемішати.
- Викласти рівним шаром броколі у форму для запікання. Рівномірно залити броколі тістом і відправити в розігріту духовку. Готується запіканка з броколі приблизно 30-35 хвилин.
- За 10 хвилин до закінчення приготування вийняти форму і засипати поверхню запіканки тертим сиром, що залишився. Після цього відправити форму ще на 10 хвилин у духовку. Вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Нарізати запіканку з броколі порційними шматочками і подавати її до столу гарячою. Смачного!
Броколі - це не лише смачно, а й надзвичайно корисно для організму. Вона багата на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які підтримують здоров'я шкіри, покращують зорову функцію та підтримують імунітет. Включайте запіканку з броколі до свого меню та насолоджуйтеся її неймовірним смаком і користю!