Ситний пиріг із родзинками та рисом - найсмачніша випічка для чаю!

Ситний пиріг із родзинками та рисом - найсмачніша випічка для чаю!
3.5
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450 гр борошна
  • 200 гр вершкового масла
  • 150 мл кефіру будь-якої жирності
  • 150 гр сухого рису
  • 100 гр кураги
  • 100 гр родзинок
  • 1 яйце (за бажанням)
  • 4-5 ст.л. цукру (бажано коричневого)
  • пів ч.л. солі
  • 1/3 ч.л. соди (гашеної оцтом)

Рецепт приготування страви:

  1. Рис гарненько промити і всипати в каструлю з киплячою злегка підсоленою водою. Варити рис близько 15 хвилин практично до готовності. Тим часом приготувати тісто для пирога з родзинками і рисом.
  2. Масло (залишити 50 гр для начинки) злегка підігріти на водяній бані до м'якості. З'єднати тепле масло з кефіром, 2 ст.л. цукру і ретельно розтерти все до однорідної консистенції. Поступово просіяти через сито половину борошна і вимісити до повної однорідності.
  3. Соду погасити кількома краплями оцту і додати в тісто, знову перемішати. Поступово просіяти борошно, що залишилося, і вимісити тісто до гладкості, скрутити кулю й обернути харчовою плівкою. Відправити тісто в холодильник настоюватися на 20 хвилин.
  4. Яйце покласти в каструлю з киплячою водою і варити його приблизно 10 хвилин. Після цього злити гарячу воду, залити холодною водою і залишити на кілька хвилин остигати. Очистити яйце, що охололо, від шкаралупи і порізати дрібними кубиками.
  5. Родзинки скласти в невелику ємність і залити гарячою водою на 10 хвилин. Коли рис майже дійде до готовності, відкинути його на друшляк і дати стекти воді. З'єднати рис із родзинками, цукром, яйцем і перемішати.
  6. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла. Тісто розділити на дві нерівні частини (приблизно 3:2). Більшу частину тіста розкачати й укласти у форму. Краї тіста мають звисати з бортиків форми на 1-2 см.
  7. У форму, застелену тістом, викласти начинку з рису і родзинок. Масло, що залишилося (50 гр), дрібно порізати і рівномірно покрити ним начинку. Тісто тонко розкачати й укласти поверх начинки.
  8. Накрити пиріг краями тіста нижнього шару, защипати їх із верхнім шаром тіста. Якщо у вас залишилося зайве тісто, можна з нього вирізати фігурки і викласти поверх пирога. За бажанням, можна змастити поверхню пирога жовтком. Відправити форму в розігріту духову шафу.
  9. Випікати пиріг із родзинками та рисом приблизно 20-30 хвилин до готовності. Після цього вийняти форму з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Нарізати пиріг порційними шматочками і подавати до столу. Пиріг із рисом і родзинками смачний і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!