Рис гарненько промити і всипати в каструлю з киплячою злегка підсоленою водою. Варити рис близько 15 хвилин практично до готовності. Тим часом приготувати тісто для пирога з родзинками і рисом.
Масло (залишити 50 гр для начинки) злегка підігріти на водяній бані до м'якості. З'єднати тепле масло з кефіром, 2 ст.л. цукру і ретельно розтерти все до однорідної консистенції. Поступово просіяти через сито половину борошна і вимісити до повної однорідності.
Соду погасити кількома краплями оцту і додати в тісто, знову перемішати. Поступово просіяти борошно, що залишилося, і вимісити тісто до гладкості, скрутити кулю й обернути харчовою плівкою. Відправити тісто в холодильник настоюватися на 20 хвилин.
Яйце покласти в каструлю з киплячою водою і варити його приблизно 10 хвилин. Після цього злити гарячу воду, залити холодною водою і залишити на кілька хвилин остигати. Очистити яйце, що охололо, від шкаралупи і порізати дрібними кубиками.
Родзинки скласти в невелику ємність і залити гарячою водою на 10 хвилин. Коли рис майже дійде до готовності, відкинути його на друшляк і дати стекти воді. З'єднати рис із родзинками, цукром, яйцем і перемішати.
Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла. Тісто розділити на дві нерівні частини (приблизно 3:2). Більшу частину тіста розкачати й укласти у форму. Краї тіста мають звисати з бортиків форми на 1-2 см.
У форму, застелену тістом, викласти начинку з рису і родзинок. Масло, що залишилося (50 гр), дрібно порізати і рівномірно покрити ним начинку. Тісто тонко розкачати й укласти поверх начинки.
Накрити пиріг краями тіста нижнього шару, защипати їх із верхнім шаром тіста. Якщо у вас залишилося зайве тісто, можна з нього вирізати фігурки і викласти поверх пирога. За бажанням, можна змастити поверхню пирога жовтком. Відправити форму в розігріту духову шафу.
Випікати пиріг із родзинками та рисом приблизно 20-30 хвилин до готовності. Після цього вийняти форму з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Нарізати пиріг порційними шматочками і подавати до столу. Пиріг із рисом і родзинками смачний і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!