Рецепт смачного листкового пирога з вишнею
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр листкового тіста
- 400-450 гр вишні (без кісточок)
- 100 гр цукру
- 3 ст.л. панірувальних сухарів
- 1 ст.л. крохмалю
Рецепт приготування страви:
- Листкове тісто для вишневого пирога попередньо розморозити. Вишню перебрати, вимити, очистити від кісточок і скласти в друшляк. Якщо ви використовуєте для пирога заморожену вишню - її потрібно відразу відкинути на друшляк, щоб стік зайвий сік.
- Духовку розігріти до 180С, деко трохи присипати борошном. Половину тіста розкачати в пласт і покласти на деко. Зверху посипати його панірувальними сухарями та половиною крохмалю.
- Очищену від кісточок вишню (і ту, що стекла від соку) скласти в блендер. Додати до вишні цукор (залишити дві столові ложку для посипання), крохмаль, що залишився, і збити до однорідності. Змастити пласт тіста отриманою вишневою начинкою і посипати цукром, що залишився.
- Листкове тісто, що залишилося, також розкачати в пласт на все деко і накрити ним начинку. З'єднати і притиснути краї нижнього і верхнього шарів тіста. На верхньому шарі тіста зробити кілька невеликих розрізів (приблизно 3-4 см завдовжки) в кількох місцях і відправити деко в розігріту духову шафу.
- Випікати листковий пиріг із вишнею близько 20 хвилин до золотистого кольору. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати. Після цього можна обсипати вишневий пиріг із листкового тіста цукровою пудрою, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Вишні багаті на флавоноїди, які мають антиоксидантні властивості та можуть допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань. Вони також сприяють поліпшенню настрою і зниженню ризику депресії. Тож, насолоджуйтеся цим чудовим пирогом і водночас користуйтеся користю для вашого здоров'я!