Пиріжки з печінкою: ситний рецепт для смаколиків

Пиріжки з печінкою: ситний рецепт для смаколиків
4.6
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для смажених пиріжків:

  • 0,5 кг борошна
  • 250 мл молока
  • 1 велике або 2 невеликих яйця
  • 2-3 ст.л. рослинної олії
  • 2 ч.л. сухих дріжджів (можна замінити 30 гр свіжих дріжджів)
  • 1 ч.л. цукру
  • пів ч.л. солі

Начинка з лівера для смажених пиріжків:

  • 0,5 кг ліверу: нирки, серце, легені, печінку (можна використовувати всі інгредієнти або 2-3 за вибором)
  • 1 крупна цибулина
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Молоко підігріти до теплої температури (40С), влити в миску. Додати в тепле молоко дріжджі, цукор і ретельно розмішати. Якщо ви використовуєте свіжі дріжджі - потрібно розтерти їх у молоці виделкою. Залишити дріжджову опару на 15 хвилин у теплі.
  2. Додати в дріжджову опару яйце, сіль і трохи збити виделкою. Поступово просіяти все борошно і вимісити однорідну масу. Потім влити рослинну олію і ретельно вимісити тісто. Викласти його на присипаний борошном стіл і вимісити руками тісто, поки воно не стане гладким і еластичним.
  3. Покласти тісто у велику миску, накрити легким рушником і поставити в тепле місце. Дріжджове тісто для смажених пиріжків із лівером має настоятися протягом півтори години в теплі.
  4. Перекласти тісто, що піднялося, на стіл, змащений олією. Від тіста відщипувати по шматочку приблизно 4 см у діаметрі, надати йому форму кульки й викласти на поверхню, змащену олією.
  5. Залишити кульки тіста для смажених пиріжків на півгодини-годину в теплі. Тим часом приготувати начинку з ліверу для пиріжків. Субпродукти промити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити й дрібно порізати.
  6. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти подрібнену цибулю. Смажити її кілька хвилин на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Потім додати подрібнені субпродукти і перемішати.
  7. Смажити лівер на середньому вогні, помішуючи, приблизно 10-15 хвилин до готовності. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Отриману начинку можна або подрібнити ножем, або пропустити через м'ясорубку.
  8. Із кульок тіста сформувати коржі, у середину покласти ложку начинки. З'єднати і защипати краї тіста, надати пиріжку овальної форми. Таким чином зліпити інші пиріжки з лівером.
  9. На пательню влити близько 50 мл рослинної олії та поставити на вогонь. На сковороду з розігрітою олією викласти заготовки пиріжків. Смажити пиріжки з лівером на середньому вогні близько 2-3 хвилин з кожного боку.
  10. Готові пиріжки перекласти на паперовий рушник, а на сковороду викласти наступну партію. Подавати пиріжки з лівером гарячими, особливо смачно зі сметаною. Смачного! 

Ці пиріжки з печінкою є чудовим варіантом перекусу або ситного обіду. Вони мають неповторний смак та аромат, завдяки поєднанню ніжного дріжджового тіста та соковитої начинки з печінки. Лівер - це прекрасне джерело заліза та багато інших поживних речовин, корисних для організму. Ці пиріжки можна подавати як окрему страву або в поєднанні з салатом зі свіжих овочів. Експериментуйте зі спеціями та додатковими інгредієнтами, щоб зробити цю страву ще цікавішою та смачнішою.