Листкові пиріжки з сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового тіста
- 250 гр твердого сиру
- 1 яйце
- жменю кунжуту (не обов'язково)
- кілька гілочок кропу (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Листкове тісто для пиріжків попередньо розморозити. Потім розкачати його на злегка присипаній борошном поверхні в пласт приблизно 0,5 см. Розрізати пласт листкового тіста на прямокутники зі сторонами 2:1 або на квадрати.
- Сир натерти на крупній тертці. Гілочки кропу промити, обсушити та подрібнити. Кунжут трохи обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату.
- На половину кожного прямокутника/квадрата листкового тіста покласти трохи тертого сиру і посипати подрібненою зеленню. Накрити начинку тістом, що залишилося, і притиснути краї один до одного. За бажанням, можна защипати кря тіста виделкою.
- Духовку розігріти до 180/200С, деко застелити пергаментним папером. Яйце вбити в невелику ємність і збити виделкою до однорідності. Змастити поверхню пиріжків із листкового тіста збитим яйцем за допомогою кулінарного пера або силіконового пензлика. Посипати пиріжки кунжутом і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати листкові пиріжки з сиром приблизно 15 хвилин до готовності тіста і появи рум'яної скоринки. Вийняти деко і залишити його на 1-2 хвилини остигати. Після цього можна подавати листкові пиріжки до столу, вони особливо смачні, коли гарячі. Смачного!
Що цікавого:
- Цей рецепт листкових пиріжків із сиром є чудовим способом задовольнити ваші смакові рецептори. Сир, розплавлений всередині, створює неперевершений смаковий дует із хрустким листковим тістом.
- Замість твердого сиру, ви можете експериментувати з іншими видами сиру, як-от моцарела, чеддер або брі. Кожен вид сиру додасть свіжого смаку і текстури вашим пиріжкам.
- Під час подачі на стіл, спробуйте супроводити ці пиріжки свіжою зеленню або смачним соусом. Вони чудово пасуватимуть як окрема страва або супровід до вашого улюбленого супу чи салату.
- Цей рецепт також можна змінити, додавши до начинки інші інгредієнти, як-от шпинат, гриби чи ковбаса. Експериментуйте зі своїми улюбленими смаками та створюйте унікальні комбінації.
- Запропонуйте ці пиріжки на святковому столі або на дитячій вечірці. Вони завжди зникнуть першими, залишивши задоволеними всіх гостей.