Джалеби: рецепт улюблених індійських солодощів
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для джалебі:
- 300 гр борошна
- 300 мл чистої води
- 1 ст.л. йогурту
- 1,5 ч.л. манної крупи
- 1/4 ч.л. соди
Сироп для джалебі:
- 600 мл чистої води
- 600 гр цукру
- 1 ст.л. лимонного соку
- + 250 мл рослинної олії
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом із манною крупою та содою, розмішати. Додати йогурт, перемішати. Постійно помішуючи суху суміш, влити тонкою цівкою чисту воду (попередньо підігріти її до теплої температури).
- Накрити миску з тістом кришкою або легким рушником, поставити в таз із теплою водою або в тепле місце (40С). Тісто для джалебі має настоятися в теплі щонайменше 2 години, краще до 4-6.
- Тим часом приготувати цукровий сироп. У каструлі з'єднати воду, лимонний сік і цукор, розмішати, поставити на вогонь. Варити сироп для джалебі, помішуючи, на невеликому вогні близько 5 хвилин.
- Зняти каструлю із сиропом з вогню і залишити остигати. Підготувати ємність для видавлювання тіста: целофановий пакет із відрізаним куточком, пакет із відрізаним куточком, кондитерський шприц або корнетик. Наповнити зручну для вас ємність тістом.
- У глибоку пательню або товстостінну каструлю влити олію і поставити на вогонь. Щойно олія почне потріскувати, одразу ж викласти в неї тісто у вигляді спіральних кіл, квітів, сердечок тощо. Можна просто нанести хаотичний малюнок, діаметром близько 5 см.
- Смажити джалебі приблизно півхвилини з кожного боку. Коли індійські ласощі зарум'яняться, перекласти їх на паперовий рушник, щоб у нього вбралася зайва олія. Таким чином просмажити все інше тісто.
- Всипати невелику частину джалебі в каструлю із сиропом і перемішати. Залишити на 5-10 секунд і вийняти шумівкою на друшляк. У сироп покласти наступну партію джалебі, розмішати і також залишити на кілька секунд, перекласти шумівкою на друшляк. Таким чином вмочити все печиво в сиропі.
- Індійське джалебі подають тоді, коли воно охололо, а цукрова глазур майже повністю застигла. Приємного чаювання!
Джалебі - це чудовий спосіб розчинитися в солодкому світі індійської кухні. Приготуйте ці солодощі вдома та насолоджуйтеся їхнім неповторним смаком. Подайте їх гарячими або прохолодними, посипані цукровою пудрою або подачею фруктового сиропу.