Джалеби: рецепт улюблених індійських солодощів

Джалеби: рецепт улюблених індійських солодощів
4.3
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для джалебі:

  • 300 гр борошна
  • 300 мл чистої води
  • 1 ст.л. йогурту
  • 1,5 ч.л. манної крупи
  • 1/4 ч.л. соди

Сироп для джалебі:

  • 600 мл чистої води
  • 600 гр цукру
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • + 250 мл рослинної олії

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із манною крупою та содою, розмішати. Додати йогурт, перемішати. Постійно помішуючи суху суміш, влити тонкою цівкою чисту воду (попередньо підігріти її до теплої температури).
  2. Накрити миску з тістом кришкою або легким рушником, поставити в таз із теплою водою або в тепле місце (40С). Тісто для джалебі має настоятися в теплі щонайменше 2 години, краще до 4-6.
  3. Тим часом приготувати цукровий сироп. У каструлі з'єднати воду, лимонний сік і цукор, розмішати, поставити на вогонь. Варити сироп для джалебі, помішуючи, на невеликому вогні близько 5 хвилин.
  4. Зняти каструлю із сиропом з вогню і залишити остигати. Підготувати ємність для видавлювання тіста: целофановий пакет із відрізаним куточком, пакет із відрізаним куточком, кондитерський шприц або корнетик. Наповнити зручну для вас ємність тістом.
  5. У глибоку пательню або товстостінну каструлю влити олію і поставити на вогонь. Щойно олія почне потріскувати, одразу ж викласти в неї тісто у вигляді спіральних кіл, квітів, сердечок тощо. Можна просто нанести хаотичний малюнок, діаметром близько 5 см.
  6. Смажити джалебі приблизно півхвилини з кожного боку. Коли індійські ласощі зарум'яняться, перекласти їх на паперовий рушник, щоб у нього вбралася зайва олія. Таким чином просмажити все інше тісто.
  7. Всипати невелику частину джалебі в каструлю із сиропом і перемішати. Залишити на 5-10 секунд і вийняти шумівкою на друшляк. У сироп покласти наступну партію джалебі, розмішати і також залишити на кілька секунд, перекласти шумівкою на друшляк. Таким чином вмочити все печиво в сиропі.
  8. Індійське джалебі подають тоді, коли воно охололо, а цукрова глазур майже повністю застигла. Приємного чаювання!

Джалебі - це чудовий спосіб розчинитися в солодкому світі індійської кухні. Приготуйте ці солодощі вдома та насолоджуйтеся їхнім неповторним смаком. Подайте їх гарячими або прохолодними, посипані цукровою пудрою або подачею фруктового сиропу.