Як приготувати медовий рулет

Як приготувати медовий рулет
3.5
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 мл вершків 30-35% (можна замінити жирної сметани)
  • 3 яйця
  • 120 гр борошна
  • 200 гр цукру
  • 2-3 ст.л. джему (не обов'язково)
  • 2 ст.л. меду
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1/3 ч.л. соди

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску, додати мед і залишити в теплі на 10-15 хвилин. Тим часом просіяти через сито борошно з содою, розмішати. Деко застелити пергаментним папером, духовку розігріти до 180С.
  2. Потім почати збивати яєчно-медову суміш міксером до утворення піни. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою половину цукру і змішувати ще 3-4 хвилини до утворення світлої кремової маси.
  3. Підмішати до отриманої маси борошняну суміш, вимішати до однорідності. Вилити тісто на застелене деко і відправити його в розігріту духову шафу.
  4. Випікати бісквіт близько 15 хвилин до рум'яності. Приготувати легкий кухонний (вафельний) рушник, обсипати його з одного боку 1 ст.л. цукру. Вийняти деко і перевернути гарячий бісквіт на рушник папером догори. Зняти пергаментний папір із бісквіта й одразу згорнути його разом із рушником у рулет.
  5. Залишити медовий рулет застигати на півгодини. Тим часом приготувати вершковий крем для бісквітного рулету. Вершки збити міксером на високій швидкості, поступово всипати цукор, ванільний цукор і збивати ще кілька хвилин до утворення пишного крему.
  6. Якщо ви використовуєте для крему сметану, краще замінити цукор цукровою пудрою і збивати крем на середній швидкості. Готовий крем прибрати в холодильник на 15-20 хвилин. Остиглий рулет розгорнути, змастити по всій поверхні кремом, джемом і знову згорнути в рулет.
  7. Якщо медовий рулет настоїться в холодильнику близько години, він просочиться і буде смачнішим. Вийняти рулет із холодильника, прикрасити за смаком (наприклад, шоколадна глазур і горіхи) і подавати до столу. Приємного чаювання!

Медовий рулет - це смачний і ніжний десерт, який може стати окрасою будь-якого святкового столу. Ви можете прикрасити його свіжими фруктами, ягодами або посипати цукровою пудрою для особливого ефекту. Спробуйте цей рецепт і порадуйте своїх близьких чудовим медовим рулетом!