Рецепт запечених стейків тріски в духовці

Рецепт запечених стейків тріски в духовці
4.6
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 стейків тріски
  • 1 крупний помідор
  • 100 г твердого сиру
  • 1 морква
  • 50 мл соєвого соусу
  • 50 мл рослинної олії (будь-якої)
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. гірчиці
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть стейки тріски від чорної плівки з внутрішньої сторони (брюшка), промийте та обсушіть їх паперовим рушником.
  2. В невеликій мисці змішайте рослинну олію з гірчицею та соєвим соусом, добре перемішайте, доки не отримаєте однорідний колір.
  3. Помажте стейки маринадом та залиште їх на 15 хвилин при кімнатній температурі, потім переверніть та залиште ще на таке ж саме число хвилин.
  4. Натріть моркву на крупну терку, помідори поріжте маленькими кубиками, а часник поріжте на тонкі скибки. Наріжте сир на тонкі шматочки, що зможуть закрити стейк.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть форму для запікання олією та вкладіть на дно змішані овочі.
  6. Розмістіть мариновані стейки на верхній частині овочів, накрийте їх шматочками сиру та відправте в духову шафу.
  7. Запікайте стейки тріски в духовці протягом 40-50 хвилин до золотистого кольору.
  8. Вийміть форму з духовки, розкладіть запечені стейки та овочі на тарілки та подавайте до столу з будь-яким гарніром або як самостійну страву. Смачного!

Цей рецепт дозволяє експериментувати з різними видами овочів та соусів для стейків тріски. Також можна замінити твердий сир на м'який, щоб додати більше смаку та текстури до страви. Запечені стейки тріски є дуже корисними для здоров'я, оскільки цей вид риби містить багато білка та незамінних жирних кислот, які допомагають підтримувати здоров'я серця та мозку. Варіюйте із складом та насолоджуйтеся цим простим та смачним блюдом разом зі своєю сім'єю та друзями.