Рецепт запеченої свинячої грудки в соєво-медовому соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг грудинки
- 10 зубчиків часнику
- 2 ст. соєвого соусу
- 2 ст. бальзамічного оцту
- 2 ст. французької гірчиці (у зернах)
- 1-2 ст. меду
Рецепт приготування страви:
- Зубчики часнику очистити та розрізати кожен вздовж на дві частини. У невеликій мисочці з'єднати соєвий соус, мед, оцет і гірчицю, збити вилкою до повної однорідності. Свинячу грудинку промити, обсушити і зробити по всій поверхні 20 надрізів гострим ножем.
- У кожний надріз покласти по половині зубчика часнику, влити близько 1 ч. л. соусу. Соусом, що залишився, натерти поверхню всієї грудинки, злегка присипати її сіллю. Бажано дати свинині просочитися близько 1 години при кімнатній температурі. Духовку розігріти до 180С, покласти грудинку в рукав для запікання (шкірою нагору) і щільно защипати кінці.
- Запікати свинячу грудинку в духовці близько 1,5 години при вказаній температурі. Потім вийняти деко/форму, розрізати зверху рукав, розгорнути його і поставити м'ясо запікатися ще на 5-10 хвилин до рум'яної скоринки. Готову грудинку нарізати скибочками і подавати до столу в теплому або остиглим вигляді. Смачного!
Цей рецепт є простим у виконанні, але м'ясо в результаті вийде дуже смачним і ароматним. Додавання соєвого соусу та гірчиці додає гостроти та глибини смаку, а мед робить м'ясо ніжнішим та більш соковитим. Для того, щоб грудинка запеклася рівномірно і не висохла, використовуйте рукав для запікання.