Рецепт: Шашлик із індички
Кухня
Інгредієнти:
- 1,2-1,5 кг індичого філе (можна замінити курячим)
- 3 великі цибулини
- 200 мл чистої води
- 75 мл оцту 9%
- пучок кінзи чи петрушки (50 гр)
- спеції для шашлику до смаку
- сіль, чорний та червоний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Філе індички промити, обсушити і нарізати шматочками невеликого розміру, скласти в каструлю або миску. Цибулю очистити і порізати тонкими кільцями або півкільцями, промити зелень і дуже дрібно нарізати.
- Додати до м'яса цибулю, зелень, сіль, перець та спеції за смаком, перемішати. В окремій ємності змішати оцет із водою, розмішати та влити маринад до м'яса. Знову все перемішати, накрити кришкою або харчовою плівкою та поставити у холодильник.
- Філе для індичого шашлику повинно маринуватися не менше 6 годин у холодильнику (можна маринувати до доби). Вийняти каструлю, зняти кришку і нанизати м'ясо на шампура чи шпажки можна викласти на решітку для гриля.
- Готувати шашлик з індички можна у різний спосіб: на мангалі близько півгодини до рум'яного кольору, на сковороді (на середньому вогні) помішуючи під кришкою, в духовці - 40 хвилин при 220С, в аерогрилі 25 хвилин при 260С на решітці для гриля.
- Готовий шашлик подавати до столу гарячим, особливо смачно з томатним соусом та овочевим салатом. Смачного!
Насолоджуйтеся ароматом свіжоприготовленого шашлику з індички, подаючи його до столу гарячим разом з томатним соусом та овочевим салатом. Не забувайте про маринад, який зробить м'ясо особливо смачним та ніжним. Цей рецепт ідеально підійде для вечірки на природі з друзями та родиною, а також для будь-якої іншої відповідальної події.