Шашлик з кролятиною на мангалі
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг кролятини (можна на кістки)
- 4 цибулин
- 180 мл оцту 9%
- 10 мл чистої води
- 2 ст. солі
- 2 ст. майонезу
- 1 ст. спецій для шашлику
Рецепт приготування страви:
- Кролика промити, обсушити та порізати середніми шматочками, м'ясо з кістками розрубати на порційні частини. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями або кільцями. В окремій мисці змішати майонез із водою до однорідної консистенції, влити оцет та ще раз розмішати.
- З'єднати в одній каструлі м'ясо з цибулею, маринадом, спеціями та сіллю, перемішати. Накрити каструлю кришкою і прибрати в холодильник щонайменше на 4 години (бажано маринувати кроля від 8 до 12 годин).
- Найзручніше готувати шашлик із кролика на решітці, але можна також використовувати і шампура. Нанизати на них м'ясо, чергуючи з цибулею (або викласти на решітку) і готувати шашлик на мангалі близько півгодини до рум'яності з усіх боків.
- Готовий шашлик із кролятини подавати до столу гарячим, бажано з кетчупом чи томатним соусом. Смачного!
Поради:
- Маринування кроляти на довгий час допомагає зробити м'ясо ніжнішим та м'якшим.
- Шашлик з кролятиною - це одна з найбільш корисних страв для тих, хто слідкує за своєю дією та здоров'ям. Він містить багато вітамінів та мінералів, таких як залізо, фосфор та цинк, і допомагає зміцнювати імунну систему.
- Крім майонезу, для маринаду можна використовувати й інші складові, наприклад, соєвий соус, часник, кетчуп, олію або гірчицю. Кожен з цих інгредієнтів додасть власний смак та аромат до страви.
- Якщо у вас немає можливості готувати на мангалі, шашлик з кроля можна приготувати на грилі, у духовці або на сковороді з грилевими рифленими ребрами.