Рецепт: Тушковані курячі сердечки з картоплею
Кухня
Інгредієнти:
- 5 середніх картоплин
- 400 гр курячих сердець
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 помідор
- 1/3 червоного гострого перцю
- невеликий пучок кропу та петрушки
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- У товстостінній каструлі розігріти 2-3 ст. рослинної олії, курячі серця всипати в друшляк і добре промити під струменем прохолодної води. Промиті серця обсушити паперовим рушником і всипати в розігріту олію.
- Обсмажувати їх приблизно 1 хвилину на сильному вогні, якнайчастіше помішуючи лопаткою. Потім влити до серця близько 125 мл окропу і довести до кипіння. Тушкувати при слабкому кипінні приблизно 3-4 хвилини.
- Тим часом очистити і нарізати дуже маленькими кубиками моркву, цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками. Червоний гострий перець вимити, близько 1/3 нарізати тонкими напівкільцями.
- По черзі всипати до серця моркву, цибулю та червоний перець, після кожного разу перемішуючи вміст сковороди/каструлі. Обсмажувати усі близько 3-5 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
- Картоплю очистити від шкірки і нарізати кубиками середнього розміру. Додати картоплю до сковороди, перемішати і влити близько 250 мл окропу. Посолити, поперчити, додати спеції до смаку і перемішати.
- Тушкувати картоплю з курячими серцями 35 хвилин при слабкому кипінні під кришкою. Бажано постійно тушкування кришку не знімати і не помішувати. Зелень промити і нашаткувати, додати до страви, зняти з вогню.
- Залишити тушковані серця з картоплею під кришкою на півгодини. Потім розкласти готову страву по тарілках та подавати до столу. Смачного!
Це поживна і дуже смачна страва можна приготувати на обід чи вечерю. Курячі сердечки є джерелом білка та добре поєднуються з картоплею та іншими овочами, які додаються до страви. Замість курячих сердечок можна використовувати інші частини курки або навіть інших птахів. Це чудовий рецепт для тих, хто любить відчувати аромат свіжих овочів та тушеного м'яса в своїй кухні.