Як приготувати смачні та ніжні кальмари в сметанному соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг кальмарів (розморожених)
- 150 гр сметани 15-20%
- 1 цибулина
- 2 ст. борошна
- кілька гілочок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Кальмар розморозити, при необхідності очистити від плівки, хрящової пластини і нарізати тонкими кільцями. На сковороду влити 50 мл олії та поставити на вогонь.
- Цибулину очистити, розрізати навпіл і нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити цибулю на середньому вогні, помішуючи до прозорого кольору протягом 3-5 хвилин. Додати до сковороди з цибулею борошно, швидко розмішати.
- Додати кальмари, сметану, сіль, перець за смаком і перемішати. Тушкувати кальмари в сметанному соусі приблизно 4 хвилини з моменту закипання, періодично помішуючи. Кріп промити і нашаткувати, додати готову страву, ретельно перемішати і зняти сковороду з вогню.
- Розкласти тушковані кальмари у сметані по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Цей рецепт - чудовий варіант для приготування кальмарів, які можуть бути головною стравою на обід або для святкового застілля. Він простий у приготуванні, але має чудовий смак та додасть різноманіття до вашого меню.