Як приготувати смачні та ніжні кальмари в сметанному соусі

Як приготувати смачні та ніжні кальмари в сметанному соусі
4.2
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг кальмарів (розморожених)
  • 150 гр сметани 15-20%
  • 1 цибулина
  • 2 ст. борошна
  • кілька гілочок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кальмар розморозити, при необхідності очистити від плівки, хрящової пластини і нарізати тонкими кільцями. На сковороду влити 50 мл олії та поставити на вогонь.
  2. Цибулину очистити, розрізати навпіл і нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити цибулю на середньому вогні, помішуючи до прозорого кольору протягом 3-5 хвилин. Додати до сковороди з цибулею борошно, швидко розмішати.
  3. Додати кальмари, сметану, сіль, перець за смаком і перемішати. Тушкувати кальмари в сметанному соусі приблизно 4 хвилини з моменту закипання, періодично помішуючи. Кріп промити і нашаткувати, додати готову страву, ретельно перемішати і зняти сковороду з вогню.
  4. Розкласти тушковані кальмари у сметані по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Цей рецепт - чудовий варіант для приготування кальмарів, які можуть бути головною стравою на обід або для святкового застілля. Він простий у приготуванні, але має чудовий смак та додасть різноманіття до вашого меню.