Курячі серця в духовці з картоплею та сирним соусом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячих сердець
- 0,5 кг картоплі
- 200 гр сметани 15%
- 130 гр твердого сиру
- 1 цибулина
- 2 ст. борошна
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курячі серця скласти в друшляк і промити під струменем холодної води, при необхідності зрізати надлишки жиру. Картоплю очистити, вимити та порізати на кубики однакового розміру. Сир натерти на тертці і відкласти на окрему тарілку.
- Борошно просіяти через сито, з'єднати з сметаною і ретельно перемішати до отримання не дуже густого тіста. Безперервно помішуючи, влити в сметану близько 220 мл теплої чистої води.
- На сковороді розігріти пару ложок олії і викласти курячі серця. Обсмажувати їх близько 2-3 хвилин, безперервно помішуючи (вогонь трохи менший за максимальний).
- Деко з високими бортиками або широку форму змастити олією, викласти на дно обсмажені сердечки, посолити і поперчити. Духовку розігріти до 180С. На сковороду влити ще ложку олії та розігріти її на середньому вогні.
- Викласти в розігріту олію картоплю і обсмажити на середньому вогні протягом 5 хвилин, періодично помішуючи. Викласти картоплю поверх курячих сердець, посолити і поперчити її до смаку.
- Залити вміст форми сметанним соусом, посипати тертим сиром і поставити все до розігрітої духовки. Запікати курячі серця в духовці за вказаної температури протягом півгодини або до рум'яного верху. Вийняти форму, розкласти готову страву по тарілках і подавати гарячим до столу. Смачного!
Крім курячих сердечок, цей рецепт також можна приготувати з іншими видами м’яса, наприклад з куркою або свининою. Додавання свіжої зелені, такої як петрушка або кріп, може додати страві більше аромату та смаку. Також можна експериментувати з різними видами сиру, додаючи до запіканки, щоб змінити смак та текстуру страви.