Курячі серця в духовці з картоплею та сирним соусом

Курячі серця в духовці з картоплею та сирним соусом
3.6
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячих сердець
  • 0,5 кг картоплі
  • 200 гр сметани 15%
  • 130 гр твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 2 ст. борошна
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курячі серця скласти в друшляк і промити під струменем холодної води, при необхідності зрізати надлишки жиру. Картоплю очистити, вимити та порізати на кубики однакового розміру. Сир натерти на тертці і відкласти на окрему тарілку.
  2. Борошно просіяти через сито, з'єднати з сметаною і ретельно перемішати до отримання не дуже густого тіста. Безперервно помішуючи, влити в сметану близько 220 мл теплої чистої води.
  3. На сковороді розігріти пару ложок олії і викласти курячі серця. Обсмажувати їх близько 2-3 хвилин, безперервно помішуючи (вогонь трохи менший за максимальний).
  4. Деко з високими бортиками або широку форму змастити олією, викласти на дно обсмажені сердечки, посолити і поперчити. Духовку розігріти до 180С. На сковороду влити ще ложку олії та розігріти її на середньому вогні.
  5. Викласти в розігріту олію картоплю і обсмажити на середньому вогні протягом 5 хвилин, періодично помішуючи. Викласти картоплю поверх курячих сердець, посолити і поперчити її до смаку.
  6. Залити вміст форми сметанним соусом, посипати тертим сиром і поставити все до розігрітої духовки. Запікати курячі серця в духовці за вказаної температури протягом півгодини або до рум'яного верху. Вийняти форму, розкласти готову страву по тарілках і подавати гарячим до столу. Смачного!

Крім курячих сердечок, цей рецепт також можна приготувати з іншими видами м’яса, наприклад з куркою або свининою. Додавання свіжої зелені, такої як петрушка або кріп, може додати страві більше аромату та смаку. Також можна експериментувати з різними видами сиру, додаючи до запіканки, щоб змінити смак та текстуру страви.