Курячі рулетики з грибами

Курячі рулетики з грибами
4.1
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 шт курячого філе (приблизно 200 гр кожне)
  • 400 гр будь-яких грибів
  • 150 гр твердого сиру
  • 1 середня цибулина
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кожне філе куряче промити, обсушити і розрізати вздовж на дві частини. По черзі відбити кожну частину філе молоточком для відбивних до товщини близько 0,5 см. Натерти всі відбивні сіллю з перцем, скласти чаркою і залишити на 15-20 хвилин.
  2. Тим часом ретельно вимити всі гриби, всипати в киплячу підсолену воду (крім печериць). Гливи та білі варити протягом 5-10 хвилин при слабкому кипінні. Усі інші лісові гриби необхідно варити перед жаркою близько 20 хвилин. Печериці потрібно просто добре промити і порізати на шматочки невеликого розміру (без варіння).
  3. Злити воду, остудити трохи гриби та порізати їх невеликим шматочками. Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками. На сковороді розігріти пару ложок олії і викласти на неї подрібнену цибулю.
  4. Смажити його на середньому вогні, помішуючи до прозорості протягом 3-5 хвилин. Подрібнені проварені гриби або печериці додати до сковороди та перемішати.
  5. Обсмажувати гриби з цибулею до готовності на середньому вогні, періодично помішуючи лопаткою, солити наприкінці до смаку. Печериці смажити до випаровування соку та рум'яності близько 15 хвилин, а варені гриби приблизно 5-8 хвилин.
  6. Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою та залишити остигати. Сир натерти на дрібній тертці, змішати з грибною начинкою, що остигнула. На кожен шматок філе рівномірно викласти грибну начинку і згорнути в щільний рулетик, заколоти в кількох місцях зубочистками або обв'язати грубою ниткою.
  7. На сковороду влити 50 мл олії та розігріти його на сильному вогні. Викласти в розігріту олію рулетики з курячого філе з грибами та сиром, зменшити вогонь до середнього та смажити їх до рум'яності (приблизно 5 хвилин на кожну сторону).
  8. Перекласти готові вироби на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир. Подавати курячі рулетики до столу гарячими з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!

Для того, щоб зробити цей рецепт ще цікавішим, можна додати до грибної начинки різноманітні спеції та трави за власним смаком, такі як тим'ян, розмарин, базилік або орегано. Також можна спробувати змінити начинку на іншу, наприклад, з фетою та шпинатом або з копченою ковбасою та сиром.