Рибні котлети зі шматочком сала - незвичайний рецепт з морепродуктів
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр філе хеку, тріски або мінтаю
- 1 цибулина
- 100 гр свіжого чи солоного сала
- 1 яйце
- 1-2 ст. крохмалю чи борошна
- кілька гілочок петрушки та кропу
- цільнозернове борошно або панірувальні сухарі - опціонально
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Філе риби відокремити від кісток та шкіри, цибулю очистити і порізати великими шматочками. Сало нарізати на шматочки середнього розміру. Пропустити ці три інгредієнти через м'ясорубку з великими отворами.
- Зелень промити, обсушити, нашаткувати гострим ножем і розтерти з щіпкою солі, додати в рибний фарш, посолити, поперчити і додати до нього спеції за смаком, ретельно перемішати. Вбити до фаршу сире яйце, всипати борошно чи крохмаль і перемішати.
- З отриманої маси сформувати невеликі овальні котлети, обваляти їх у цільнозерновому борошні або панірувальних сухарях. На сковороді розігріти 2-3 ст. рослинного масла і викласти кілька котлет.
- Смажити рибні котлети із салом близько 2-3 хвилин із кожного боку до рум'яного кольору. Потім накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь до мінімуму та готувати котлети під кришкою приблизно 3-4 хвилини.
- Зняти кришку, перекласти готові котлети на тарілку, на сковороду влити ще ложку масла і просмажити котлети з фаршу, що залишився. Подавати готову страву до столу гарячим, з будь-яким соусом та гарніром на ваш смак. Смачного!
Рибні котлети з салом - це прекрасна альтернатива звичайним котлетам з м'яса. Цей рецепт дозволяє вам насолодитися ніжним смаком морепродуктів та додати ще більше аромату за рахунок домашнього сала. Рекомендуємо подавати ці котлети з гарячою картоплею та свіжим салатом. А ще можна використовувати їх як начинку для бутербродів або сендвічів. Спробуйте цей рецепт і ви точно захочете повторити його ще не раз!