Путасу в духовці з овочами

Путасу в духовці з овочами
3.7
(8)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг путасу
  • 4 цибулини
  • 3 помідори
  • 150 гр борошна
  • 150 гр сметани 20% (можна замінити майонезом)
  • 4 зубчики часнику
  • кілька гілочок кропу та петрушки
  • сіль, перець та спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Путасу промити в прохолодній воді, обережно зробити розріз уздовж черевця і вийняти нутрощі, зняти чорну плівку. Ще раз промити рибу, видалити голову з хвосом і відокремити філе від хребта та кісток.
  2. Кожне філе розрізати вздовж дві рівні частини. Борошно просіяти через сито та змішати в окремій мисці з 1 ч.л. солі без гірки та чорним меленим перцем. Приготувати лист фольги, змастити його олією з одного боку (матової). Духовку розігріти до 180С.
  3. Обваляти рибне філе в борошні з сіллю і викласти на тарілку. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, укласти половину на фольгу, а зверху накрити рибою. Помідори вимити і нарізати кубиками або півкільцями, викласти на путасу.
  4. Часник очистити, пропустити через часнику та змастити отриманою кашкою помідори. Викласти цибулю, що залишилася, змастити все сметаною і накрити краями фольги.
  5. Запікати путасу в духовці близько 25 хвилин, потім розгорнути фольгу і готувати ще 5-7 хвилин до рум'яної скоринки. Вийняти деко з духовки, перекласти запечену рибу з овочами на тарілку і подавати до столу гарячою. Смачного!

Це смачна та корисна страва стане ідеальним варіантом для вечері або обіду. Путасу - джерело білка та жирних кислот, корисних для серцево-судинної системи. Овочі додадуть більше вітамінів та мінералів до страви. Спробуйте цей рецепт і переконайтеся самі, наскільки смачно може бути риба з овочами!