Путасу в духовці з овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг путасу
- 4 цибулини
- 3 помідори
- 150 гр борошна
- 150 гр сметани 20% (можна замінити майонезом)
- 4 зубчики часнику
- кілька гілочок кропу та петрушки
- сіль, перець та спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Путасу промити в прохолодній воді, обережно зробити розріз уздовж черевця і вийняти нутрощі, зняти чорну плівку. Ще раз промити рибу, видалити голову з хвосом і відокремити філе від хребта та кісток.
- Кожне філе розрізати вздовж дві рівні частини. Борошно просіяти через сито та змішати в окремій мисці з 1 ч.л. солі без гірки та чорним меленим перцем. Приготувати лист фольги, змастити його олією з одного боку (матової). Духовку розігріти до 180С.
- Обваляти рибне філе в борошні з сіллю і викласти на тарілку. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, укласти половину на фольгу, а зверху накрити рибою. Помідори вимити і нарізати кубиками або півкільцями, викласти на путасу.
- Часник очистити, пропустити через часнику та змастити отриманою кашкою помідори. Викласти цибулю, що залишилася, змастити все сметаною і накрити краями фольги.
- Запікати путасу в духовці близько 25 хвилин, потім розгорнути фольгу і готувати ще 5-7 хвилин до рум'яної скоринки. Вийняти деко з духовки, перекласти запечену рибу з овочами на тарілку і подавати до столу гарячою. Смачного!
Це смачна та корисна страва стане ідеальним варіантом для вечері або обіду. Путасу - джерело білка та жирних кислот, корисних для серцево-судинної системи. Овочі додадуть більше вітамінів та мінералів до страви. Спробуйте цей рецепт і переконайтеся самі, наскільки смачно може бути риба з овочами!