Манти з гарбузом та м’ясом: рецепт приготування

Манти з гарбузом та м’ясом: рецепт приготування
4.1
(6)
Метод: У пароварці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для мантів:

  • 300 гр борошна
  • 250 мл чистої води
  • 1 яйце
  • 1 ст. рослинного масла
  • 1/3 ч. л. солі

Начинка для мантів:

  • 0,5 кг баранини (можна замінити яловичиною чи свининою)
  • 300 гр цибулі
  • 200 гр м'якоті гарбуза
  • мелена зіра до смаку
  • мелена паприка до смаку
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. М'ясо промити, обсушити і нарізати дуже маленькими кубиками або пропустити через м'ясорубку з великими отворами. М'якуш гарбуза очистити від насіння зі шкіркою і також дуже дрібно порізати. Цибулю очистити нарізати маленькими кубиками.
  2. Поєднати подрібнене м'ясо з гарбузом і цибулею в одній мисці, посолити, поперчити і додати спеції за смаком, перемішати. Накрити миску кришкою та залишити на годину в холодильнику.
  3. Борошно просіяти через сито в одну миску з сіль і розмішати. В окрему миску вбити яйце, збовтати його вилкою. Змішати яєчну суміш з водою і влити отриману рідину в центр борошна, помішуючи безперервно її ложкою, а потім руками. В кінці влити олію і вимісити круте тісто на присипаній борошном поверхні.
  4. Обернути тісто для мантів харчовою плівкою та поставити в холодильник. Через зазначений час розкатати його на присипаній борошном поверхні пласт близько 0,5 см товщиною і вирізати кола склянкою з діаметром 8-10 см. Вимісити залишки тіста і знову розкотити. У центр кожного кружечка покласти трохи начинки.
  5. Накрийте начинку двома краями та защипайте їх зверху.
  6. Боки начинки закрити двома краями кола, що залишилися, і щільно притиснути всі краї так, щоб начинка виявилася всередині манта.
  7. Сформувати з отриманого виробу коло, добре притиснути вільні краї тіста до боків манта.
  8. У пароварці закип'ятити воду, дно підставки для варіння на пару змастити олією і викласти вироби з тіста і начинки. Збризкати манти олією і посипати паприкою.
  9. Готувати манти з м'ясом та гарбузом пароварці приблизно 40 хвилин (або 50 хвилин заморожені). Зняти кришку, розкласти манти по тарілках та подавати до столу зі сметаною, оцтом чи будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!

Манти - це традиційна страва у країнах Центральної Азії та на Кавказі, вона має схожість з пельменями або варениками. Вони зазвичай готуються з м’ясом, але можуть мати різноманітні начинки, такі як картопля, гриби чи різні овочі. Манти подаються з соусами або зі сметаною та зеленню.