Рецепт запеченого рулету із сала на шкірі
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг сала на шкірі (товщина пласта близько 2 см)
- 5 зубчиків часнику
- кілька невеликих гілочок петрушки
- приправи до смаку (підійде кмин, паприка, коріандр)
- 1 лавровий перець
- червоний і чорний мелений перець за смаком
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свиняче сало промити, обсушити і обережно відокремити від шкіри, допомагаючи собі гострим ножем. Часник очистити і порізати тонкими пластинами, лавровий лист подрібнити у ступці до стану крихти або порошити руками. Петрушка промити, обсушити і дуже дрібно нарізати.
- Натерти очищене сало з двох сторін сіллю, чорним та червоним меленим перцем. Потім натерти пласт свинячого сала приправами, посипати один бік часником, петрушкою та лавровим листком. Щільно згорнути сало рулетом (часником і зеленню всередину), обгорнути шкірою.
- Щільно обмотати готовий рулет грубою ниткою, зав'язати кінці. Духовку розігріти до 160/180С, рулет із сала покласти в рукав для запікання і щільно защипати кінці пакета з обох боків. Перекласти пакет для запікання на деко і поставити в духовку на півтори години.
- Через вказаний час вийняти деко, зняти рукав для запікання і поставити рулет в духовку розігріту ще на 10-15 хвилин. Вийняти деко, перекласти рулет на решітку або на паперовий рушник і дати стекти зайвому жиру.
- Повністю остиглий рулет із сала обгорнути харчовою плівкою або фольгою і відправити в холодильник на 2-4 години. Вийняти охолоджений рулет із холодильника, зняти фольгу/плівку, шкіру та нарізати сало скибочками. Смачного!
Цей рецепт - ідеальний варіант для вечірки з друзями або святкового застілля. Він не тільки додасть на стіл смачний і оригінальний елемент, але й стане чудовим доповненням до будь-якого алкогольного напою. До того ж, запечений рулет із сала має велику кількість корисних жирів, які можуть допомогти знизити рівень холестерину в крові та поліпшити роботу серцево-судинної системи.