Рецепт рум'яної грудинки в цибулевому відварі
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свинячої грудинки
- 1 л чистої води
- 120 гр солі
- 2 великі жмені лушпиння цибулі (близько 5 середніх цибулин)
- 3 зубчики часнику
- червоний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулеве лушпиння відокремити від цибулин, скласти в сито і ретельно промити. Потім дати стекти воді і дати лушпиння повністю висохнути.
- Грудинку промити і насухо обтерти паперовим рушником або серветкою. У каструлі з'єднати сіль з лушпинням цибулі, залити холодною водою і поставити на вогонь. Помішуючи, довести розсіл до кипіння та опустити туди м`ясо.
- Варити свинячу грудинку у цибульному відварі приблизно 20 хвилин після закипання на середньому вогні. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити до повного остигання. Прибрати каструлю, що остигнула, в холодильник і залишити грудинку маринуватися на 8-12 годин.
- Вийняти м'ясо з води, витерти насухо серветкою. У невеликій ємності змішати натертий на дрібній тертці або пропущений через часнику часник і червоний мелений перець. Натерти отриманою сумішшю з усіх боків грудинку, обернути її харчовою плівкою або фольгою та поставити в холодильник на 4-6 годин.
- Через вказаний час можна вийняти закуску з холодильника, зняти фольгу/плівку та нарізати її тонкими скибочками. Смачного!
Цей рецепт - чудовий спосіб використати цибулеве лушпиння, яку зазвичай викидають. Цибулеве лушпиння містить корисні речовини, такі як кверцетин і антоциани, які допомагають захистити організм від окислювального стресу. Також цей рецепт є більш здоровою альтернативою копченій грудинці, оскільки він містить менше натрію та інших шкідливих речовин.