Картопляні кульки у фритюрі - ідеальна закуска для вечірки

Картопляні кульки у фритюрі - ідеальна закуска для вечірки
4.2
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л рослинної олії
  • 5 середніх картоплин
  • 220 гр борошна
  • 2 яйця
  • 50 гр вершкового масла
  • панірувальні сухарі - опціонально
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплини очистити від шкірки, розрізати кожну на 4 частини і скласти в каструлю з 1 л окропу та підсоленої води. Варити картоплю до м'якості близько 20-25 хвилин при слабкому кипінні.
  2. Злити відвар в окрему каструлю, картоплю розім'яти в пюре за допомогою картоплем'ялки. Додати вершкове масло і розмішувати до його повного розчинення. Періодично помішуючи, остудити пюре до кімнатної температури.
  3. Вбити в картопляне пюре яйця, ретельно розмішати, борошно просіяти через сито. Поступово ввести в картопляну масу борошно, вимішати густе та в'язке тісто (щоб легко піддавалося ліпленню). При необхідності можна додати більше борошна або влити трохи відвару картопляного.
  4. Отримане тісто розділити на рівні за розміром шматочки і сформувати їх кульки, розміром з волоський горіх. У фритюрницю або в товстостінну каструлю влити олію і довести її до кипіння.
  5. Обваляти картопляні кульки з усіх боків у панірувальних сухарях і скласти в киплячу олію. Смажити картопляні кульки у фритюрі до рум'яної скоринки з усіх боків, бажано невеликими партіями.
  6. Вийняти кульки на тарілку, попередньо застелене паперовим рушником або серветками, щоб забрати зайву олію. Таким чином просмажити у фритюрі кульки з картоплі, що залишилися, і просочити їх про зайвий жир.
  7. Подавати кульки до столу гарячими, з будь-яким соусом на смак. Смачного!

Спробуйте подати їх з соусом на основі гірчиці, меду та часнику або з томатним соусом з паприкою. Ця страва стане чудовою закускою на будь-яку вечірку або просто в родинному колі. Ви можете експериментувати з різними видами соусів, щоб змінити смак картопляних кульок. Також, ви можете додати свої улюблені інгредієнти, наприклад, тертий сир або подрібнену зелень, щоб зробити страву більш смачною та цікавою.