Картопляні кульки у фритюрі - ідеальна закуска для вечірки
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л рослинної олії
- 5 середніх картоплин
- 220 гр борошна
- 2 яйця
- 50 гр вершкового масла
- панірувальні сухарі - опціонально
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплини очистити від шкірки, розрізати кожну на 4 частини і скласти в каструлю з 1 л окропу та підсоленої води. Варити картоплю до м'якості близько 20-25 хвилин при слабкому кипінні.
- Злити відвар в окрему каструлю, картоплю розім'яти в пюре за допомогою картоплем'ялки. Додати вершкове масло і розмішувати до його повного розчинення. Періодично помішуючи, остудити пюре до кімнатної температури.
- Вбити в картопляне пюре яйця, ретельно розмішати, борошно просіяти через сито. Поступово ввести в картопляну масу борошно, вимішати густе та в'язке тісто (щоб легко піддавалося ліпленню). При необхідності можна додати більше борошна або влити трохи відвару картопляного.
- Отримане тісто розділити на рівні за розміром шматочки і сформувати їх кульки, розміром з волоський горіх. У фритюрницю або в товстостінну каструлю влити олію і довести її до кипіння.
- Обваляти картопляні кульки з усіх боків у панірувальних сухарях і скласти в киплячу олію. Смажити картопляні кульки у фритюрі до рум'яної скоринки з усіх боків, бажано невеликими партіями.
- Вийняти кульки на тарілку, попередньо застелене паперовим рушником або серветками, щоб забрати зайву олію. Таким чином просмажити у фритюрі кульки з картоплі, що залишилися, і просочити їх про зайвий жир.
- Подавати кульки до столу гарячими, з будь-яким соусом на смак. Смачного!
Спробуйте подати їх з соусом на основі гірчиці, меду та часнику або з томатним соусом з паприкою. Ця страва стане чудовою закускою на будь-яку вечірку або просто в родинному колі. Ви можете експериментувати з різними видами соусів, щоб змінити смак картопляних кульок. Також, ви можете додати свої улюблені інгредієнти, наприклад, тертий сир або подрібнену зелень, щоб зробити страву більш смачною та цікавою.