Млинцевий торт із куркою та грибами

Млинцевий торт із куркою та грибами
3.8
(7)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Млинці для торту:

  • 0,5 л молока
  • 3 яйця
  • 150 г борошна
  • 1-2 ст.л. рослинної олії
  • 1-2 ч.л. цукру
  • щіпка солі

Курина начинка для млинцевого торту:

  • 1 шт куриного філе (близько 250 г)
  • 1 цибулина
  • 1 невелика морква або половина середньої
  • сіль, перець за смаком

Грибна начинка для млинцевого торту:

  • 400 г шампіньйонів
  • 1 велика цибулина
  • сіль за смаком
  • 50 г твердого сиру та 200 г сметани

Рецепт приготування:

  1. У миску вбити яйця і збити їх віночком до однорідності, додаючи за смаком солі та цукру. Додати борошно, просіюючи його через сито, та замішати густе тісто.
  2. Додати до тіста тонким струмочком теплого молока, безперервно розмішуючи його віночком. Залишити тісто протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Розігріти сковороду з рослинною олією на сильному вогні. Додати розігріту олію до більшої міри тіста, швидко розмішуючи його віночком. Вилити менш ніж половинку міри тіста на сковороду.
  4. Смажити млинці на сильному або середньому вогні з обох сторін до золотистого кольору. Готові млинці складати стопкою, накривати великою мискою та залишати остигати.
  5. Для курячої начинки промити куряче філе, обсушити його серветками та нарізати на маленькі шматочки. Очистити цибулю та дрібно нарізати її, моркву очистити та натерти на крупній тертці.
  6. Розігріти на сковороді декілька ложок рослинного масла, додати куряче філе та смажити його на сильному вогні 1-2 хвилини, часто помішуючи.
  7. Додати у сковороду моркву та цибулю, налити ще ложку масла і смажити на слабкому вогні близько 5 хвилин до м'якості овочів. В кінці додати сіль та перець до смаку, перекласти на тарілку, накрити кришкою та залишити остигати.
  8. Гриби ретельно промити, обсушити та нарізати на маленькі шматочки. Очистити цибулю та дрібно нарізати її.
  9. Розігріти на сковороді 2 ст. л. рослинного масла, додати цибулю та смажити його близько 3-5 хвилин на слабкому вогні до золотистого кольору. Додати гриби та смажити їх разом з луком близько 15 хвилин на слабкому вогні до готовності. Зняти сковороду з вогню та залишити остигати.
  10. Збирати млинцевий торт наступним чином: покласти млинець на лист, заздалегідь змащений рослинним маслом, покрити його грибною начинкою, знову млинець, потім куряча начинка, покрити третім млинцем та змастити його сметаною.
  11. Повторювати шари в тому ж порядку, доки не закінчаться млинці та начинка.
  12. Посипати верх млинцевого торту тертим сиром та поставити його на 5 хвилин у духовку, розігріту до 180С.
  13. Вийняти лист із духовки, нарізати млинцевий торт на порційні шматочки та подавати до столу. Смакуйте разом з друзями та рідними!

Цікаві факти про млинцевий торт:

  • Ідею створення цього торту намагалися запозичити кулінари з інших країн. Наприклад, відомий французький гастроном Ешарпен під час свого перебування в Україні спробував млинцевий торт та захопився ним настільки, що навіть описав його рецепт у своїх книгах.
  • Існують різні варіанти начинок для млинцевого торту – від класичної з куркою та грибами до морепродуктів, овочів та фруктів.
  • Млинцевий торт – це чудова ідея для святкування будь-якої події, від дня народження до новорічного застілля. Така страва не тільки виглядає вражаюче, але й задовольняє навіть найвибагливіших гурманів.