Млинцевий торт із куркою та грибами
Час приготування:
90 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Млинці для торту:
- 0,5 л молока
- 3 яйця
- 150 г борошна
- 1-2 ст.л. рослинної олії
- 1-2 ч.л. цукру
- щіпка солі
Курина начинка для млинцевого торту:
- 1 шт куриного філе (близько 250 г)
- 1 цибулина
- 1 невелика морква або половина середньої
- сіль, перець за смаком
Грибна начинка для млинцевого торту:
- 400 г шампіньйонів
- 1 велика цибулина
- сіль за смаком
- 50 г твердого сиру та 200 г сметани
Рецепт приготування:
- У миску вбити яйця і збити їх віночком до однорідності, додаючи за смаком солі та цукру. Додати борошно, просіюючи його через сито, та замішати густе тісто.
- Додати до тіста тонким струмочком теплого молока, безперервно розмішуючи його віночком. Залишити тісто протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
- Розігріти сковороду з рослинною олією на сильному вогні. Додати розігріту олію до більшої міри тіста, швидко розмішуючи його віночком. Вилити менш ніж половинку міри тіста на сковороду.
- Смажити млинці на сильному або середньому вогні з обох сторін до золотистого кольору. Готові млинці складати стопкою, накривати великою мискою та залишати остигати.
- Для курячої начинки промити куряче філе, обсушити його серветками та нарізати на маленькі шматочки. Очистити цибулю та дрібно нарізати її, моркву очистити та натерти на крупній тертці.
- Розігріти на сковороді декілька ложок рослинного масла, додати куряче філе та смажити його на сильному вогні 1-2 хвилини, часто помішуючи.
- Додати у сковороду моркву та цибулю, налити ще ложку масла і смажити на слабкому вогні близько 5 хвилин до м'якості овочів. В кінці додати сіль та перець до смаку, перекласти на тарілку, накрити кришкою та залишити остигати.
- Гриби ретельно промити, обсушити та нарізати на маленькі шматочки. Очистити цибулю та дрібно нарізати її.
- Розігріти на сковороді 2 ст. л. рослинного масла, додати цибулю та смажити його близько 3-5 хвилин на слабкому вогні до золотистого кольору. Додати гриби та смажити їх разом з луком близько 15 хвилин на слабкому вогні до готовності. Зняти сковороду з вогню та залишити остигати.
- Збирати млинцевий торт наступним чином: покласти млинець на лист, заздалегідь змащений рослинним маслом, покрити його грибною начинкою, знову млинець, потім куряча начинка, покрити третім млинцем та змастити його сметаною.
- Повторювати шари в тому ж порядку, доки не закінчаться млинці та начинка.
- Посипати верх млинцевого торту тертим сиром та поставити його на 5 хвилин у духовку, розігріту до 180С.
- Вийняти лист із духовки, нарізати млинцевий торт на порційні шматочки та подавати до столу. Смакуйте разом з друзями та рідними!
Цікаві факти про млинцевий торт:
- Ідею створення цього торту намагалися запозичити кулінари з інших країн. Наприклад, відомий французький гастроном Ешарпен під час свого перебування в Україні спробував млинцевий торт та захопився ним настільки, що навіть описав його рецепт у своїх книгах.
- Існують різні варіанти начинок для млинцевого торту – від класичної з куркою та грибами до морепродуктів, овочів та фруктів.
- Млинцевий торт – це чудова ідея для святкування будь-якої події, від дня народження до новорічного застілля. Така страва не тільки виглядає вражаюче, але й задовольняє навіть найвибагливіших гурманів.