Рецепт вареного рулету з сала з м'ясом та овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 800 гр свинячого сала
- 100 гр свинини чи яловичини
- 1 морква
- 20 гр солі
- 2 зубчики часнику
- 5 горошин чорного перцю
- 3 горошини запашного перцю
- 2 лаврові листи
- 1 ч. л. сушеного кропу
- 1 ч. л. суміші мелених перців (запашний, чорний, червоний, рожевий, білий) або мелений чорний/запашний перець
Рецепт приготування страви:
- Сало промити в прохолодній воді, пошкребти ножем шкуру і зрізати зайві виступаючі частини (пласт сала має бути якомога рівніше, близько 2-3 см завтовшки). Натерти сало (внутрішню поверхню) сіллю та сумішшю перців.
- Моркву очистити і нарізати соломкою або брусочками, м'ясо промити і нарізати брусочками близько 1 см завтовшки. Часник очистити і нарізати тонкими скибочками. Викласти впоперек сала смужку з моркви, м'яса та часнику, посипати сушеним кропом і щільно згорнути у рулет.
- Обв'язати рулет грубою ниткою, щоб він не розпадався і покласти в целофановий кульок або загорнути у харчову плівку. Добре зав'язати кульок, покласти його в каструлю і залити гарячою водою, поставити її на вогонь.
- Після закипання додати в киплячу воду горошини чорного та запашного перцю, лавровий лист. Варити рулет із свинячого сала приблизно 1,5 години за слабкого кипіння. Зняти каструлю з вогню, залишити до повного остигання.
- Вийняти рулет із води, звільнити від пакета та ниток, відправити на півгодини-годину в холодильник. Варений рулет із сала нарізати порційними скибочками і подавати до столу як закуску. Смачного!
Варений рулет з сала - це традиційна українська закуска, яка може бути ідеальним доповненням до будь-якої страви, особливо до українського борщу. Цей рулет є відмінною альтернативою звичайному м'ясному фаршу, і може бути гарною ідеєю для святкового столу. Попробуйте цей рецепт вареного рулету з сала та насолоджуйтеся його смаком разом із рідкісними любителями сала!