Рецепт вареного рулету з сала з м'ясом та овочами

Рецепт вареного рулету з сала з м'ясом та овочами
4.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 гр свинячого сала
  • 100 гр свинини чи яловичини
  • 1 морква
  • 20 гр солі
  • 2 зубчики часнику
  • 5 горошин чорного перцю
  • 3 горошини запашного перцю
  • 2 лаврові листи
  • 1 ч. л. сушеного кропу
  • 1 ч. л. суміші мелених перців (запашний, чорний, червоний, рожевий, білий) або мелений чорний/запашний перець

Рецепт приготування страви:

  1. Сало промити в прохолодній воді, пошкребти ножем шкуру і зрізати зайві виступаючі частини (пласт сала має бути якомога рівніше, близько 2-3 см завтовшки). Натерти сало (внутрішню поверхню) сіллю та сумішшю перців.
  2. Моркву очистити і нарізати соломкою або брусочками, м'ясо промити і нарізати брусочками близько 1 см завтовшки. Часник очистити і нарізати тонкими скибочками. Викласти впоперек сала смужку з моркви, м'яса та часнику, посипати сушеним кропом і щільно згорнути у рулет.
  3. Обв'язати рулет грубою ниткою, щоб він не розпадався і покласти в целофановий кульок або загорнути у харчову плівку. Добре зав'язати кульок, покласти його в каструлю і залити гарячою водою, поставити її на вогонь.
  4. Після закипання додати в киплячу воду горошини чорного та запашного перцю, лавровий лист. Варити рулет із свинячого сала приблизно 1,5 години за слабкого кипіння. Зняти каструлю з вогню, залишити до повного остигання.
  5. Вийняти рулет із води, звільнити від пакета та ниток, відправити на півгодини-годину в холодильник. Варений рулет із сала нарізати порційними скибочками і подавати до столу як закуску. Смачного!

Варений рулет з сала - це традиційна українська закуска, яка може бути ідеальним доповненням до будь-якої страви, особливо до українського борщу. Цей рулет є відмінною альтернативою звичайному м'ясному фаршу, і може бути гарною ідеєю для святкового столу. Попробуйте цей рецепт вареного рулету з сала та насолоджуйтеся його смаком разом із рідкісними любителями сала!