Рецепт запеченого палтуса
Кухня
Інгредієнти:
- 700 гр філе палтуса (на шкірі)
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ст.л. лимонного соку
- кілька гілочок базиліка (можна замінити петрушкою)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Філе палтуса промити, обсушити і порізати порційними шматками. Змішати в невеликій ємності сік лимона і кілька ложок рослинної олії. Викласти шматки палтуса на велику тарілку, натерти сіллю з перцем, скропити з усіх боків сумішшю олії та лимонного соку.
- Палтус має промаринуватися протягом півгодини за кімнатної температури. Часник очистити і порізати вздовж тонкими пластинками. Листя базиліка промити і крупно порізати. Духовку розігріти до 180С.
- У жароміцну пательню влити кілька ложок олії і поставити на вогонь. Щойно олія почне кипіти, скласти в сковороду часник і обсмажити його протягом півхвилини на середньому вогні, помішуючи.
- Потім додати листя базиліка, перемішати і зняти сковороду з вогню. Викласти на сковорідку поверх часнику і зелені філе палтуса (шкірою вниз). Відправити страву в розігріту духову шафу.
- Запікати палтуса в духовці приблизно 15-20 хвилин. Через зазначений час вийняти сковороду з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Подавати запеченого палтуса гарячим, на гарнір ідеально підійде салат зі свіжих овочів. Смачного!
Цей рецепт підійде для любителів риби та здорового способу життя. Палтус містить велику кількість білків і не містить вуглеводів, що робить його ідеальним продуктом для тих, хто дотримується дієти з обмеженням вуглеводів. Також, запікання палтуса в духовці надає йому додаткового смаку і робить його дуже соковитим і ніжним.