Рецепт ніжного курячого філе в сирному клярі

Рецепт ніжного курячого філе в сирному клярі
3.8
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр курячого філе
  • 200 гр твердого сиру
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. майонезу
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. крохмалю
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Куряче філе промити, обсушити й нарізати плоскими шматочками. Злегка відбити куряче філе тупим боком молотка і натерти сіллю з перцем. Залишити м'ясо маринуватися на 5-10 хвилин.
  2. Тим часом приготувати кляр для курячого філе. Яйця вбити в невелику миску, додати крохмаль, майонез і соєвий соус. Збити яєчний кляр виделкою або вінчиком до однорідного кольору. Сир натерти на дрібній тертці та скласти на плоску тарілку.
  3. На сковорідку влити 2-3 ст.л. олії і поставити на вогонь. Обваляти з обох боків кожен шматочок курячого філе в сирі та вмочити в кляр, знову обваляти в тертому сирі та вмочити в кляр. Викласти куряче філе в клярі на розігріту сковорідку, таким самим чином приготувати решту інгредієнтів.
  4. Смажити відбивне куряче філе в сирному клярі до золотистої скоринки з обох боків по 3-5 хвилин. Перекласти смажене філе курки в клярі на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
  5. Куряче філе в клярі готове, подавати його гарячим як основну страву. За цим рецептом філе виходить ніжним і соковитим, а кляр - ароматним і хрустким. Смачного!

 Цю страву можна подавати з різноманітними гарнірами, такими як картопля фрі, рис або гарбузове пюре. Крім того, ви можете спробувати різноманітні види сирів для приготування кляру, щоб змінити смак і текстуру страви.