Куряче філе у вершковому соусі

Куряче філе у вершковому соусі
3.4
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе
  • 250 мл вершків
  • 100 г твердого сиру
  • 3-4 зубчики часнику
  • кілька гілочок тим'яну
  • 1 ч.л. діжонської гірчиці
  • сіль, перець та інші спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Після того, як промиєте куряче філе, обсушіть його і наріжте на шматочки (попередньо кожне філе розріжте вздовж на 2 пластинки). Натріть філе сіллю з перцем з обох сторін і викладіть на сковороду з розігрітим маслом.
  2. Обсмажте всі шматочки курячого філе на помірному вогні з обох сторін до рум'яної скоринки. Переложіть готові шматочки в форму для запікання. Розігрійте духовку до 180С.
  3. Промийте тим'ян, обсушіть його та зніміть з гілочок листя. Часник очистіть та пропустіть через часникодавку, змішайте з вершками, тим'яном, гірчицею та залийте отриманим соусом курку.
  4. Сир натріть на дрібній тертці, рівномірно посипте ним вміст форми та відправте її в духовку на 20-25 хвилин.
  5. Вийміть форму з духовки, розкладіть куряче філе разом з сиром і соусом на тарілки і подавайте до столу гарячим.

При подачі страви на стіл можна прикрасити її свіжим тим'яном або зеленню за смаком.

Якщо у вас немає діжонської гірчиці, можете замінити її звичайною гірчицею, але тоді соус може вийти трохи гостріше.

Щоб зробити скоринку з сиру ще більш смачною, можна додати до сиру трохи тертого мускатного горіха або куркуми. Це додасть страві приємного аромату та смаку.

Ця страва чудово поєднується зі свіжими овочами на гарнір, наприклад, з гарбузом, морквою або квасолею.

Крім курячого філе, ви можете використовувати інші сорти м'яса, такі як свинина, яловичина або індичка, щоб змінити смак страви відповідно до ваших уподобань. Смачного!