Рецепт плову в скороварці
Кухня
Інгредієнти:
- 500 гр курячого філе
- 400 мл бульйону або чистої води
- 2-3 морквини
- 250 гр сухого рису
- 2 цибулини
- невелика головка часнику (6 зубчиків)
- 1/3 ч.л. шафрану
- 1/3 ч.л. зіри
- 1/3 ч.л. куркуми
- сіль за смаком (близько 1 ч.л.)
Рецепт приготування страви:
- Курку промити, обсушити і порізати невеликими кубиками. Цибулю очистити і дрібно порізати, моркву очистити і натерти на тертці. На сковороді або в каструлі від скороварки розігріти кілька ложок олії.
- Викласти в розігріту олію цибулю, ще через 1-2 хвилини додати моркву. Смажити овочі ще кілька хвилин до золотистого відтінку. Потім додати куряче філе й обсмажувати його на сильному вогні, постійно помішуючи, 10 хвилин.
- Додати сіль, перець, спеції та ретельно перемішати. Смажити курку з овочами ще 5-7 хвилин на середньому вогні під кришкою. Періодично помішувати вміст сковороди/каструлі від скороварки.
- Якщо ви готували в сковороді - перекладіть її вміст у скороварку. Рис всипати на сито і ретельно промити. Всипати рис у скороварку, залити бульйоном/водою і встановити температуру 105С.
- Готувати плов у скороварці 7 хвилин за вказаної температури. За цей час очистити зубчики часнику. Через 7 хвилин відкрити кришку, встромити в різних місцях зубчики часнику, закрити кришку і готувати плов ще 5 хвилин за тієї ж температури.
- Після цього бажано залишити плов у скороварці під кришкою на півгодини, щоб він настоявся. Якщо часу немає - можна перекласти готовий плов зі скороварки на тарілку одразу після приготування. Смачного!
Цей плов у скороварці - ідеальний варіант для тих, хто любить смачну та здорову їжу, але має обмежений час на приготування. Рис разом із курячим філе та овочами містять багато корисних речовин, а режим приготування в скороварці допомагає зберегти всі вітаміни та мінерали. Спробуйте цей рецепт і переконайтеся в його смакових якостях!