Рецепт плову в скороварці

Рецепт плову в скороварці
3.9
(7)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр курячого філе
  • 400 мл бульйону або чистої води
  • 2-3 морквини
  • 250 гр сухого рису
  • 2 цибулини
  • невелика головка часнику (6 зубчиків)
  • 1/3 ч.л. шафрану
  • 1/3 ч.л. зіри
  • 1/3 ч.л. куркуми
  • сіль за смаком (близько 1 ч.л.)

Рецепт приготування страви:

  1. Курку промити, обсушити і порізати невеликими кубиками. Цибулю очистити і дрібно порізати, моркву очистити і натерти на тертці. На сковороді або в каструлі від скороварки розігріти кілька ложок олії.
  2. Викласти в розігріту олію цибулю, ще через 1-2 хвилини додати моркву. Смажити овочі ще кілька хвилин до золотистого відтінку. Потім додати куряче філе й обсмажувати його на сильному вогні, постійно помішуючи, 10 хвилин.
  3. Додати сіль, перець, спеції та ретельно перемішати. Смажити курку з овочами ще 5-7 хвилин на середньому вогні під кришкою. Періодично помішувати вміст сковороди/каструлі від скороварки.
  4. Якщо ви готували в сковороді - перекладіть її вміст у скороварку. Рис всипати на сито і ретельно промити. Всипати рис у скороварку, залити бульйоном/водою і встановити температуру 105С.
  5. Готувати плов у скороварці 7 хвилин за вказаної температури. За цей час очистити зубчики часнику. Через 7 хвилин відкрити кришку, встромити в різних місцях зубчики часнику, закрити кришку і готувати плов ще 5 хвилин за тієї ж температури.
  6. Після цього бажано залишити плов у скороварці під кришкою на півгодини, щоб він настоявся. Якщо часу немає - можна перекласти готовий плов зі скороварки на тарілку одразу після приготування. Смачного! 

Цей плов у скороварці - ідеальний варіант для тих, хто любить смачну та здорову їжу, але має обмежений час на приготування. Рис разом із курячим філе та овочами містять багато корисних речовин, а режим приготування в скороварці допомагає зберегти всі вітаміни та мінерали. Спробуйте цей рецепт і переконайтеся в його смакових якостях!