Рецепт: Запечена картопля з грибами в горщиках
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг картоплі
- 300 гр свіжих грибів
- 200 гр класичного йогурту без фруктових наповнювачів (можна замінити сметаною)
- 50-100 гр твердого сиру
- 30 гр вершкового масла
- невеликий пучок свіжої зелені
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлю влити близько 1,5 л води, поставити на вогонь та довести до кипіння. Тим часом очистити картоплю від шкірки та промити під струменем прохолодної води. Гриби ретельно вимити, при необхідності почистити ножем від бруду та нальоту.
- Після закипання посолити воду та опустити туди картоплю з грибами. Варити все при слабкому кипінні протягом 20-25 хвилин (печериці варити не потрібно, а білі гриби та гливи варити до 10 хвилин). Відкинути вміст каструлі на друшляк, дати стекти воді в окрему ємність (бульйон знадобиться для соусу).
- Порізати картоплю брусочками чи кубиками, гриби нарізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та порізати дрібними кубиками, на сковороді розігріти 2 ст.л. рослинного масла. Обсмажити цибулю до золотистого кольору на невеликому вогні, періодично помішуючи.
- Додати в сковороду з цибулею подрібнені варені гриби і обсмажувати їх до рум'яності близько 5 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Свіжі печериці потрібно спочатку тушкувати до готовності з цибулею близько 10 хвилин на невеликому вогні, а потім збільшити вогонь до середнього та обсмажити до рум'яності.
- Влити в сковороду йогурт/сметану, ополоник залишеного бульйону (близько 150 мл) і перемішати. Тушкувати приблизно 10 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи. Духовку розігріти до 140/160С, горщики змастити олією і викласти шар картоплі.
- Злегка його посолити, поперчити та викласти гриби з соусом, також посолити та поперчити до смаку. Сир натерти на великій тертці та посипати вміст кожного горщика, накрити їх кришками та відправити у розігріту духовку.
- Запікати картоплю з грибами протягом півгодини. Вийняти горщики з духовки, зняти кришечки та посипати гарнір подрібненою зеленню. Знову накрити горщики кришками і дати настоятися ще 5 хвилин. Подавати запечену картоплю з грибами в горщиках гарячими. Смачного!
Цей рецепт - ідеальний варіант для тих, хто любить насолоджуватися простими, але смачними стравами. Картопля з грибами в горщечках - це не тільки смачний, але й корисний гарнір.