Рецепт: Запечена картопля з грибами в горщиках

Рецепт: Запечена картопля з грибами в горщиках
3.3
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг картоплі
  • 300 гр свіжих грибів
  • 200 гр класичного йогурту без фруктових наповнювачів (можна замінити сметаною)
  • 50-100 гр твердого сиру
  • 30 гр вершкового масла
  • невеликий пучок свіжої зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлю влити близько 1,5 л води, поставити на вогонь та довести до кипіння. Тим часом очистити картоплю від шкірки та промити під струменем прохолодної води. Гриби ретельно вимити, при необхідності почистити ножем від бруду та нальоту.
  2. Після закипання посолити воду та опустити туди картоплю з грибами. Варити все при слабкому кипінні протягом 20-25 хвилин (печериці варити не потрібно, а білі гриби та гливи варити до 10 хвилин). Відкинути вміст каструлі на друшляк, дати стекти воді в окрему ємність (бульйон знадобиться для соусу).
  3. Порізати картоплю брусочками чи кубиками, гриби нарізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та порізати дрібними кубиками, на сковороді розігріти 2 ст.л. рослинного масла. Обсмажити цибулю до золотистого кольору на невеликому вогні, періодично помішуючи.
  4. Додати в сковороду з цибулею подрібнені варені гриби і обсмажувати їх до рум'яності близько 5 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Свіжі печериці потрібно спочатку тушкувати до готовності з цибулею близько 10 хвилин на невеликому вогні, а потім збільшити вогонь до середнього та обсмажити до рум'яності.
  5. Влити в сковороду йогурт/сметану, ополоник залишеного бульйону (близько 150 мл) і перемішати. Тушкувати приблизно 10 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи. Духовку розігріти до 140/160С, горщики змастити олією і викласти шар картоплі.
  6. Злегка його посолити, поперчити та викласти гриби з соусом, також посолити та поперчити до смаку. Сир натерти на великій тертці та посипати вміст кожного горщика, накрити їх кришками та відправити у розігріту духовку.
  7. Запікати картоплю з грибами протягом півгодини. Вийняти горщики з духовки, зняти кришечки та посипати гарнір подрібненою зеленню. Знову накрити горщики кришками і дати настоятися ще 5 хвилин. Подавати запечену картоплю з грибами в горщиках гарячими. Смачного!

Цей рецепт - ідеальний варіант для тих, хто любить насолоджуватися простими, але смачними стравами. Картопля з грибами в горщечках - це не тільки смачний, але й корисний гарнір.