Рецепт валлійського печива на сковороді
Кухня
Інгредієнти:
- 225 гр борошна
- 100 гр вершкового масла
- 1 яйце
- 50 гр цукру (+ 1 ст.л. з гіркою для обсипання готових виробів)
- 50 гр родзинок
- 3 ст. молока
- 1-2 ч. л. тертої лимонної цедри
- 1/4 ч. л. солі
Рецепт приготування страви:
- Родзинки промити в теплій воді, скласти в невелику ємність і залити на кілька хвилин окропом.
- Злити із родзинок воду і просушити їх паперовим рушником або серветкою.
- Борошно просіяти через сито в миску, додати терту лимонну цедру, сіль, цукор і розмішати.
- У борошняну суміш натерти на тертці охолоджене вершкове масло і розтерти масу в маслянисту крихту руками.
- Вбити до отриманої крихти сире охолоджене яйце і перемішати ще раз.
- Потім по ложці влити дуже холодне молоко і вимісити гладке тісто, що не липне до рук.
- Всипати в кінці родзинки і вмішати його в тісто
- Викласти тісто на стіл, присипаний борошном і розкатати скалкою до товщини 1 см, вирізати кола склянкою або формочкою для печива (діаметр близько 6 см).
- Залишки тіста зім'яти, вимісити і знову розкатати.
- Сковороду поставити на середній вогонь і розігріти (якщо покриття не є антипригарним - можна злегка змастити сковороду кількома краплями рослинної олії).
- Викласти на добре прогріту сковороду вироби із пісочного тіста і зменшити вогонь майже до мінімуму.
- Готувати печиво приблизно 1 хвилину, перевернути на інший бік та прожарити ще хвилину.
- Таким чином, випікати печиво на сковороді до готовності всередині, прожарюючи по черзі по 1 хвилині з кожного боку.
- Перекласти готові вироби на тарілку і обсипати цукром з усіх боків, на сковороді прожарити до готовності печиво з тіста, що залишилося, і також обсипати його цукром.
- Подавати готове печиво можна до столу як в теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Цей простий рецепт дозволяє експериментувати з різними інгредієнтами, які можуть додати різних ароматів і текстур до печива. Наприклад, можна додати цедру апельсина або мандарина, сушені ягоди або горіхи. Зберігайте печиво у контейнері з герметичною кришкою до 3-4 днів або заморозьте до 2 місяців. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смачним і ароматним валлійським печивом на сковороді!