Рецепт закритого пирога Балиш з куркою

Рецепт закритого пирога Балиш з куркою
3.6
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для балішу:

  • 370 г муки
  • 250 мл кефіру
  • 50 г сливочного масла
  • 1 ч.л. солі без гірки
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Пів чайної ложки цукру

Начинка для балішу:

  • 400 г курячого філе
  • 120 мл курячого бульону
  • 3 середні картоплини
  • 2 луковички
  • 15 г сливочного масла
  • Кілька гілок петрушки та кропу
  • Сіль, перець за смаком
  • Кмин за смаком

Інструкції:

  1. Кефір кімнатної температури з'єднати в мисці із сіллю, цукром, розпушувачем і ретельно розмішати. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі до м'якості (не доводити до кипіння) і додати в кефірну суміш, розмішати.
  2. Поступово підмішати до отриманої маси борошно та замісити однорідне тісто. Накрити його легким вологим рушником і залишити в кімнатній температурі на час приготування начинки Балеша.
  3. Куряче філе промити, обсушити та порізати дуже маленькими кубиками (зі стороною близько 8 мм). Картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками (за розміром курячого філе). Зелень промити і подрібнити, цибулю очистити і порізати.
  4. З'єднати всі інгредієнти для начинки (крім бульйону та олії) у мисці, посолити, поперчити і додати зіру до смаку, перемішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла.
  5. Тісто розділити на дві нерівні частини (3:2), велику розкотити в пласт завтовшки близько 5 мм. Укласти розкочений пласт у форму, краї тіста повинні трохи звисати з країв форми. Викласти у форму з тістом начинку, натерти зверху вершкове масло.
  6. Тісто, що залишилося, розкотити (трохи відщипнути для кришечки), укласти на начинку. З'єднати краї верхнього та нижнього шарів тісту, у середині верхнього шару вирізати невелике коло і з'єднати цей шматочок тіста з раніше відокремленим для кришечки пирога.
  7. Вимісити залишки тіста і укласти як кришечки на отвір пирога. Надіслати форму в розігріту духову шафу.
  8. Випікати татарський пиріг Баліш близько півтори години до готовності. Приблизно через 20 хвилин після початку випічки вийняти форму, зняти кришечку і влити в отвір курячий бульйон, повернути шматочок тесту на місце та відправити пиріг допікатися.
  9. Вийняти готовий пиріг з духовки і змастити поверхню шматочком вершкового масла, залишити його остигати на 10-15 хвилин. Через зазначений час можна нарізати пиріг Балеш порційними шматочками і подавати до столу як основну страву. Смачного!